Chrupiące placki Taco do sporządzania potrawy o tej samej nazwie. Dzięki gotowym plackom przygotujecie w szybki i prosty sposób jedną z najpopularniejszych meksykańskich potraw.
Taco to pyszna propozycja, która urozmaici Waszą dotychczasową dietę. Opiera się na plackach wykonanych z mąki kukurydzianej, które mają postać muszelki tudzież łódeczki (taco shells). Placki te są faszerowane świeżymi warzywami oraz pieczonym lub grillowanym mięsem (najczęściej wołowym). Danie może być przyprawione na wiele sposobów. Począwszy od klasycznego sosu pomidorowego, poprzez pastę z czerwonej fasoli, kwaśną śmietanę, skwarki z boczku, salsy z awokado, kończąc na żółtym serze i porządnej porcji chili i kolendry.
Mogą być skonsumowane z różnymi smacznymi nadzieniami np. świeżą sałatką, a każdemu kęsowi towarzyszy autentyczny smak i zapach Meksyku. Muszelki taco są wytwarzane według oryginalnej meksykańskiej receptury z najlepszej organicznej kukurydzy.
Opakowanie zawiera 12 Muszelek Taco (Taco Shells).
Składniki:
- Mąka kukurydziana
- Olej słonecznikowy
- sól
W 100 g produktu:
- energia: 1930 kJ / 461 kcal
- tłuszcz: 20 g w tym kwasy nasycone: 2,0 g
- węglowodany: 61 g w tym cukry: 0,8 g
- białko: 6,5 g
- sól: 0,9 g
Poco Loco to znany europejski producent artykułów spożywczych związanych bezpośrednio z kuchnią meksykańską. Zaletami produktów spod marki Poco Loco są: wysoka jakość, bezpieczeństwo oraz autentyczność składników używanych do tworzenia najpopularniejszych meksykańskich dań.
Producent używa składników, które nie są poddawane modyfikacjom genetycznym (without GMO), jak również pochodzących z upraw organicznych. Stara się w najmniejszym stopniu używać składników wysoko alergennych (alergeny krzyżowe, produkty zawierające gluten, orzechy i inne silnie alergenne nasiona). Fabryka posiada certyfikat produkcji biologicznej.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Producent: N.V. Snack Food Poco Loco
Kraj pochodzenia: Belgia
Termin przydatności do spożycia: 09/10/2024
Taco z guacamole
Składniki:
- ½ kg wołowego mięsa mielonego
- Cebula
- Krojone pomidory z puszki Mutti
- Harissa
- Awokado
- Sok z ½ limonki
- Ząbek czosnku
- Tarty cheddar
- Kolendra
- Muszelki kukurydziane taco Poco Loco
- Łyżka oleju do smażenia
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na złoty kolor i dodajemy mięso. Smażymy przez ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory z puszki i odparowujemy wodę. Następnie przygotowujemy guacamole. Awokado przekrawamy na pół, pozbawiamy pestki i skórki. Blendujemy razem z sokiem z limonki i ząbkiem czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kiedy odparujemy wodę z mięsnego farszu, dodajemy harissę (według uznania) oraz doprawiamy solą i pieprzem. Muszelki podgrzewamy wg. Wskazówek na opakowaniu. Do muszelek taco nakładamy mięso, gaucamole i posypujemy tartym serem i posiekaną kolendrą.