Szyszka w sosnowym syropie (pinus sibirica) z zewnątrz nieco gorzka, z nutką żywicy, w środku słodka, o smaku owoców leśnych, zalana słodkim, sosnowym syropem. Sosna to jedno z najbardziej popularnych drzew. Mało się jednak mówi, że ma również zastosowanie jako surowiec zielarski. Szyszki Syberyjskie pasteryzowane w sosnowym syropie na bazie naturalnych składników, bez zbędnych konserwantów i emulgatorów są bogactwem składników mineralnych oraz witaminy C. Zawierają olejki eteryczne, flawonoidy i fenolokwasy. Ciekawostką jest fakt, że są tylko dwa tygodnie w ciągu całego roku na zbiór tak doskonałej jakości szyszek.Cała procedura w ich dalszym przygotowaniu owiana jest tajemnicą, jednak dzięki niemu szyszeczki są mięciutkie i gotowe do tego by spożyć je w całości. Idealne jako dodatek do herbaty, deserów czy innych potraw.
440g