PEŁNY ZESTAW
SZYNKOWAR + AKCESORIA
SZYNKOWAR ZE STALI NIERDZEWNEJ
Z CZESKIEJ MARKI ORION
SZYNKOWAR WYKONANY Z WYSOKIEJ JAKOŚCI STALI NIERDZEWNEJ 18/10
W PORÓWNANIU Z TAŃSZYMI PRODUKTAMI TEN GARNEK WYKONANY JEST Z NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI STALI NIERDZEWNEJ 18/10 (18% chromu i 10% niklu)
STAL SZLACHETNA 18/10 WYKAZUJE WYŻSZY POZIOM ODPORNOŚCI NA KOROZJĘ W PORÓWNANIU Z INNYMI RODZAJAMI STALI NIERDZEWNEJ JAK 18/8 i 18/0 KTÓRE SĄ WYKORZYSTYWANE W PRODUKCJI SPRZĘTÓW KUCHENNYCH.
ZESTAW ZAWIERA WSZYSTKO CO POTRZEBUJEMY ABY PRZYGOTOWAĆ PYSZNĄ DOMOWĄ SZYNKĘ WEDŁUG ULUBIONEGO PRZEPISU
ZESTAW ZAWIERA:
termometr bagnetowy z klipsem
garnek do gotowania z pokrywką
woreczki do szynkowaru 20 sztuk
- Wykonanie szynkowar: stal nierdzewna 18/10
- Średnica: 10 cm
- Wysokość: 20 cm
- Garnek ze stali nierdzewnej: pojemność 3,2L, wys. 21 cm, średnica 14 cm.
- Szynkowar pozwala gotować domowe szynki, które są zdrowie i nie zawierają konserwantów.
- Naczynie pozwala na jednorazowe ugotowanie 1 - 1,2 kg mięsa - instrukcje i przepisy są dołączone do szynkowaru.
- Produkt zawiera również termometr z klipsem, który pozwala kontrolować temperaturę wewnątrz mięsa / wody.
- Zestaw zawiera specjalny wysoki garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką o pojemności 3,2 L do którego wkładamy już wcześniej napełniony szynkowar.
- Garnek 3,2L nadaję się również do gotowania szparagów oraz makaronu, nadaje się do zmywarki i jest odpowiedni do wszystkich rodzajów kuchenek również do INDUKCYJNYCH.
- Woreczek ułatwia wkładanie przygotowanego farszu do szynkowaru a po gotowaniu bezproblemowo można wyjąć gotowy produkt, w zestawie 20 sztuk specjalnych woreczków wykonany z PE, dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
- Produkt wykonany z najwyższej jakości materiałów.
- Wykonany jest z materiałów bezpiecznych dla zdrowia i neutralnych dla żywności.
PRZYKŁADOWY PRZEPIS NA ŁOPATKĘ Z SZYNKOWARU
Składniki:
- 1-1,2 kg łopatki wieprzowej
- majeranek
- Marynata:
- 2 l wody
- 2 łyżki soli
- 2 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka gorczycy
Marynata:
Wodę zagotowujemy z przyprawami, odstawiamy do wystygnięcia.
Mięso myjemy, traktujemy nakłuwaczem do mięsa, zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki najlepiej na 24 godziny, ale można i krócej na przykład 12 godzin.
Po tym czasie wyjmujemy z marynaty, osuszamy papierowym ręcznikiem, obtaczamy w majeranku i wkładamy do folii, przekładamy do szynkowaru.
Gotujemy przez 90 min w temperaturze 75°C.
Studzimy.