Szynkowar do wyrobu szynek 1,5 L + worek + termometr
Szynkowar przeznaczony do wyrobu pysznych parzonych wędlin oraz domowej szynki. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Pozwala na przygotowanie do 1-1,2 kg wyrobu mięsnego jednorazowo.
Na boku znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego. Służy do tego solidnie wykonany termometr ze stali nierdzewnej. Specjalna podziałka precyzyjnie wskazuje idealną temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny oraz wołowiny. Zakres temperatur od 0°C do +120°C.
Szynkowar jest używany do produkcji domowej szynki która nie zawiera niezdrowych składników przemysłowych. Każdego rodzaju mięso (tj. wieprzowina, wołowina, kurczak) może być łatwo przetworzone, dając pyszną i świeżą szynkę.
Właściwości:
- nowoczesne wzornictwo
- wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej
- pojemność - 1,5 L
- wysokość całości - 19,5 cm
- wysokość tuby - 16,5 cm
- średnica - 10 cm
- dzięki załączonemu termometrowi bezpośredni pomiar temperatury
- w zestawie dodatkowo 1 woreczek do mięsa
- przeznaczony do gotowania w wodzie
- gładkie wykończenie powierzchni zapobiega gromadzeniu cząstek jedzenia i tłuszczu, znacznie ułatwiając czyszczenie
- wygodny, poręczny i łatwy w obsłudze
- zapakowany w estetyczne i ładne pudełko, które idealnie nadaje się na prezent dla bliskich lub znajomych.
Instrukcja użytku:
- Użyj mięsa dobrej jakości.
- Włóż mięso do worka, a następnie do pojemnika.
- Zakręć dokładnie pokrywkę.
- Pojemnik włóż do garnka i gotuj przez 2 godziny we wrzącej wodzie.
- Po upływie 2 godzin i ostudzeniu mięso jest gotowe do wyjęcia i spożycia.
PODAJEMY PRZEPIS NA PYSZNĄ DOMOWĄ SZYNECZKĘ
SKŁADNIKI:
- 1 kg szynki wieprzowej
- nić do związania szynki (albo specjalna siatka)
ZALEWA:
- 2 L wody
- 2 łyżki soli
- 2 łyżki majeranku
- 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
- 1/2 łyżeczki czerwonego pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 posiekane ząbki czosnku
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 4-6 listków laurowych
PRZYGOTOWANIE:
Mięso opłukać i starannie wytrzeć ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, ugniatamy i zwijamy z mięsem, następnie wkładamy do lodówki na minimum 2 doby. Po tym czasie do szynkowaru wkładamy woreczek foliowy (jest w zestawie razem z szynkowarem) i do środka ciasno układamy mięso, staramy się nie pozostawiać w środku powietrza. Kiedy mięso jest w środku, zawijamy końcówkę woreczka, nakładamy metalowy przycisk i sprężynę, przykręcamy zaworek. Szynkowar wkładamy do garnka wypełnionego wodą tak aby była około 4 cm poniżej górnej krawędzi szynkowara i podgrzewamy do temperatury 80-90°C. W tej temperaturze szynkowar utrzymywać przez 2 godziny. Po dwóch godzinach wkładamy szynkowar do zimnej wody w celu schłodzenia, potem jeszcze przez noc trzymamy w lodówce. Szyneczka gotowa. SMACZNEGO!
W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na gotowanie wędlin w takich szynkowarach z wykorzystaniem wielu innych ziół i przypraw.
Na innej aukcji oferujemy powiększony zestaw
Wszystkie oferowane przez nas produkty są NOWE, zapakowane w oryginalne opakowania, bezpośrednio od producenta.
TWOJE ZADOWOLENIE JEST DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE
Zakupy na naszych aukcjach odbywają się bez żadnego ryzyka! Gwarantujemy satysfakcję oraz 100% zadowolenia i bezpieczeństwa.
Gwarantujemy wysoką jakość towarów oferowanych na naszych aukcjach. Jeśli jednak nasze produkty nie spełnią wszystkich Państwa oczekiwań, mogą Państwo odstąpić od umowy bez podawania przyczyny i odesłać je do nas w ciągu 14 dni od dnia, w którym weszli Państwo w posiadanie rzeczy, a my zwrócimy Państwu pieniądze (zgodnie z przepisami Ustawy o prawach konsumenta).
Jeśli wybrałeś formę wysyłki Allegro Kurier InPost lub Allegro Paczkomaty InPost z darmowym zwrotem, nie poniesiesz żadnych dodatkowych kosztów z tytułu zwrotu przedmiotu i będziesz mógł go dokonać bezpośrednio z poziomu list kupionych przedmiotów w Moim Allegro. Więcej informacji na stronie O NAS.
W przypadku awarii Klient zobowiązany jest do natychmiastowego zgłoszenia jej e-mailem. Po dokonaniu zgłoszenia należy wysłać wadliwy towar na adres naszej firmy. Dowód nadania zalecamy zachować jako potwierdzenie o wysłaniu. Prosimy nie wysyłać przesyłek za pobraniem, nie mamy możliwości odbioru w ten sposób wysłanych paczek. Serwis dokona naprawy lub wymiany, a następnie sprawny towar jest odsyłany do Klienta na nasz koszt. Więcej informacji na stronie O NAS.
FINALIZACJA TRANSAKCJI
Po złożeniu oferty kup teraz prosimy o wypełnienie formularza opcji dostawy na Allegro lub wysłanie do nas e-maila z informacjami. Proszę określić wszelkie informacje odnośnie ewentualnej formy i adresu wysyłki oraz opcji dodatkowych jak kolor itd.
Jeżeli nie otrzymamy informacji na adres z Allegro domyślnie wystawiamy paragon. Informujemy że potwierdzenia formy płatności, danych do wysyłki czy danych do faktury przesyłane do nas w innej formie niż opisane powyżej mogą nie zostać odczytane lub czas realizacji zamówienia może się znacznie wydłużyć.
JAK POSTĘPOWAĆ WŁAŚCIWIE PRZY ODBIORZE
Po otrzymaniu towaru należy sprawdzić, czy opakowanie nie ma uszkodzeń. W każdym przypadku uszkodzenia należy spisać z kurierem protokół szkody, bez którego żadna reklamacja nie zostanie przyjęta.
Jeżeli towar jest uszkodzony, choć opakowanie pozostało nienaruszone, należy o tym niezwłocznie powiadomić firmę kurierską. Więcej informacji na stronie O NAS.
Informujemy, że nie mamy wpływu na pracę kurierów firm spedycyjnych. Nie ma możliwości umawiania się na konkretną godzinę dostawy, nie dysponujemy również numerami telefonów do kurierów. Wszelkie informacje dotyczące dostawy można uzyskać kontaktując się z infolinią firmy spedycyjnej. Firmy kurierskie dostarczają paczki od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 – 17.00