Szynka wieprzowa z pieca Orzech w sosie własnym
Waga : 980g - Porcja dla 6 osób.
Danie pakowane próżniowo gotowe do spożycia
Jako danie na ciepło Szynka jest doskonałym pomysłem na rodzinny obiad, świetnie smakuje krojona cieniej na zimno do pieczywa i sałatek.
Na a otrzymanie 1kg gotowego produktu zużyto 1,4 kg surowej szynki wieprzowej pochodzącej z rejonu Podhala
Składniki: pieprz, liść laurowy, seler, cebula, marchewka, sól, czosnek,mąka pszenna, pieprz, ziele angielskie.
Wartość odżywcza produktu100g: węglowodany 1g, tłuszcze 23g,białko 17g, błonnik 0g, wartość energetyczna 253 kcal.
Produkt nie zawiera konserwantów.
Danie bezpośrednio przed wysyłką, pakowane próżniowo.
Przygotowanie :
Nasza rekomendacja przed spożyciem – Szynkę w sosie własnym można podawać po podgrzaniu w zestawie ze kluskami śląskimi,
Podgrzewamy:
Tradycyjnie: Potrawę w folii (jest do tego przeznaczona) umieszczamy w gorącej kąpieli wodnej i pod przykryciem nie doprowadzając wody do wrzenia podgrzewamy przez ok.30min. Szynkę należy pokroić na porcje. Danie jest gotowe do spożycia.
Menu pełne smaku
W swojej ofercie posiadamy także inne dania gotowe wywodzące się z tradycyjnych góralskich przepisów.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.