SZYNKA PARMEŃSKA (PROSCIUTTO DI PARMA) BEZGLUTENOWA PLASTRY BIO 70 g - PRIMAVERA
SKŁADNIKI
szynka
wieprzowa*, sól morska (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Rodzaj
włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z
kością, tradycyjnymi metodami.
Surowa,
lekko solona szynka wieprzowa, swój wyjątkowy, wyrafinowany smak zawdzięcza
dojrzewaniu na powietrzu parmeńskim przez około 12 miesięcy. Cechą
charakterystyczną tego produktu jest subtelny, delikatny smak określany jako
„słodki.
Można
ją jeść samą lub w towarzystwie melona, winogron, fig lub powideł śliwkowych.
Można z niej robić wykwintne przekąski na pszennym pieczywie lub stosować jako
dodatek do makaronów, pizzy czy dań z grzybami i rybami. Pakowano
w atmosferze ochronnej.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna: 1113 kJ/ 267 kcal
Tłuszcz:
18,3 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,1 g
Węglowodany:
0,3 g
w
tym cukry: 0 g;
Białko:
25,9 g;
Sól:
4,4 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w warunkach chłodniczych, w temperaturze maksymalnej 7 stopni
C.