Szynka NATURA by Adam Gessler, wędzona, parzona - wytworzona bez dodatku peklosoli, czyli azotynu sodu.
300g SZYNKI NATURALNEJ w kawałku, ponieważ "plasterkowanie", czyli krojenie na krajalnicy powoduje utlenianie wędlin, a tym samym zmianę smaku oraz wyglądu - na Państwa życzenie możemy ją pokroić w plastry i prosimy to wpisać w uwagach do zamówienia.
Zawsze zachęcamy do zakupu w kawałku, ponieważ krojąc samodzielnie z kawałka otrzymujecie Państwo najwyższą świeżość oraz wyjatkowy, delikatny smak wędzonki opracowanej według autorskiej receptury.
WAŻNA INFORMACJA: ze względu brak PEKLOSOLI paczki z tą wędliną wysyłamy w środę oraz czwartek, czyli świeże bezpośrednio z wędzarni, aby zagwarantować Państwu najlepszą jakość i smak.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni Pieczone & Wędzone.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to naturalna wędzonka z górnej części szynki, marynowana w kąpieli solankowej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg wyjątkowej receptury, wędzona gorącym dymem około 4 godzin w jednym cyklu czasowym, schłodzona zimnym powietrzem.
Cena wędlin naturalnych - bez Peklosoli, czyli azotynu sodu...
Wyższą cenę tej serii wyjątkowych produktów rekompensuje większe bogactwo składników mineralnych i cennych wartości odżywczych.
Dodatkowo brak "Peklosoli", czyli chemicznego konserwanta sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z chowu bez antybiotyków, bez GMO, a w tradycyjnym procesie wytwarzania nie stosujemy alergenów oraz cukru.
Spróbuj tej jednej z niewielu wędlin na polskim rynku, w której dla podkreślenia naturalnych walorów zrezygnowaliśmy z peklosoli (azotynu sodu, czyli E-250), a także wszelkiej innej zbędnej chemii spożywczej...
Zachęcamy do spróbowania innych wędlin bez peklosoli w tym pieczonych.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości naturalne produkty prosimy spróbować tych rzemieślniczych wędzonek.
Składniki: górna zrazowa ze świnki (100 g wędzonki wyprodukowano ze 128 g szynki), sól, przyprawy naturalne.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest standardowo "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas nie jest tego świadoma.
W innych naszych tradycyjnych wędlinach stosując peklosól to 17-krotnie obniżyliśmy dopuszczonej w UE dawkę - ta obniżona zawartość wyróżnia nas i potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Natomiast w tej kiełbasie postawiliśmy sobie zadanie naturalnego, zdrowego składu i smaku przy 0% azotynu sodu (peklosoli - E250).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 713 kJ/170kcal Tłuszcz 6,3 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1 g Węglowodany 1,6 g W tym cukry 0,0 g Białko 26,0 g Sól 1,1 g
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Jak w przypadku każdej wędliny należy unikać przechowywania w folii lub wilgoci.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z P&W podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.