SZPROTY W SOSIE POMIDOROWYM. Konserwa rybna sterylizowana gotowa do spożycia.
Składniki: szprot(Sprattus sprattus) 60%, woda, koncentrat pomidorowy 5%, cukier, olej rzepakowy, sól, mąka pszenna, cebula suszona, regulator kwasowości: kwas octowy; przyprawy.
Wartości odżywcze w 100 g: wartość energetyczna – 622 kJ / 149 kcal; tłuszcz – 9 g*, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,6 g; węglowodany – 6 g, w tym cukry – 3,5 g; białko – 11 g; sól – 1,2 g. * Zawartość tłuszczu może się różnić w zależności od pory połowu.
Obszar połowowy: FAO 27 III d. Morze Bałtyckie. Sposób połowu: włok pelagiczny.
Najlepiej spożyć przed: / Data produkcji: patrz na opakowaniu. Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0°C do 6°C i spożyć w ciągu 48 godzin.
Producent: SIA Karavela: adresy: (A) – Enkuru 12, Windawa, Łotwa, LV – 3601; (B) Atlantijas 15, Ryga, Łotwa, LV – 1015.
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa