Szprotki smażone w sosie chili 240g
Szprotki w sosie chili to cenne źródło kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3, wapnia i magnezu. Rybki idealnie pasują jako dodatek do pieczywa lub past twarogowych. Najlepiej smakują ze serem białym lub w sałatkach. Smażone małe rybki lekko konserwowana w sosie paprykowym chili Kaija.
To idealny produkt na biwaki, campingi, czy wycieczki plenerowe. Doskonały skład szprotek sprawia, że ma bardzo dobry smak i zapewnia uczucie sytości.
Najważniejsze cechy:
- Konserwa rybna w puszcze z otwieraczem.
- Znakomity produkt do spożycia na zimno.
- Bez Konserwantów.
- Szprotki w pikantnym sosie chili.
- Idealny produkt na biwaki, campingi, czy wycieczki plenerowe.
- Cenne źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.
- Waga: 240g
Właściwości odżywcze:
- Tłuszcze: g/100g – 8,4
- Białka: g/100g – 7,6
- Węglowodany: g/100g – 9,2
- Zawartość kalorii: kJ/100g – 596
- kcal/100g – 143
Skład: ryby (Sprattus sprattus, FAO 27) 60%, woda pitna, koncentrat pomidorowy 10%, cukier, olej rzepakowy, sól kuchenna, mąka pszenna, suszona cebula, chili 0,1%, regulator kwasowości: kwas octowy, przyprawy