Szpatułka cukiernicza szpatuła kuchenna łopatka - do ciasta masy kremu
Szpatułka cukiernicza zwana także szpatułą, łopatką nożem do nakładania kremów ciast. Szpatuła jest praktyczna i niezawodna w każdej kuchni cukiernika.
Łopatka jest szeroka i pozwoli na wygładzanie powierzchni i boków tortu. Dzięki odpowiedniemu zakończeniu umożliwi zachowanie kątów prostych w cieście. Idealna do tynkowania wysokich tortów. Posiada wygodną, ergonomiczną rączkę. Wytrzymała i odporna na wodę. Świetnie sprawdzi się do wygładzania polewy czekoladowej.
Wymiary szpatułki: 31 cm (długość całkowita) x 3 cm (szerokość).
Opakowanie: foliowe
Materiał: stal nierdzewna
Szpatułka nie pochłania zapachów, jest łatwa w utrzymaniu czystości. Wykonana z bezpiecznych dla zdrowia materiałów. Można myć w zmywarce.