SZKOŁA PIECZENIA
z języka niemieckiego przełożyła: Monika Kilis
Czy można upiec sernik lepszy od sernika mamy? Albo ciasto orzechowe smaczniejsze od orzechowca babci? Jak zaskoczyć i mamę, i babcię doskonałą, soczystą tartą jabłkową własnego wypieku? Szkoła pieczenia jest dla wszystkich, którzy od początku przygody z pieczeniem chcą robić to dobrze.
W podręczniku Dr. Oetkera obok klasycznego jabłecznika, babki piaskowej i placka drożdżowego są też przepisy na pikantne śniadaniowe muffinki, precelki i bułeczki – z kminkiem, pomidorami i mozzarellą, nadzieniem twarogowym… Każdy z 80 przepisów został wielokrotnie sprawdzony w kuchni Dr. Oetkera. Kolorowe zdjęcia (jest ich ponad 400) będą pomocą dla początkujących oraz inspiracją dla zaawansowanych.
rok wydania: 2011
wydawnictwo: Wydawnictwo Weltbild
liczba stron: 160
oprawa: twarda
informacje dodatkowe: używana, stan bardzo dobry