Pamiętasz ponadczasowe bajki z Tysiąca i jednej nocy? Daj się przenieść daleko, do zupełnie innego świata magii i tajemnicy.
Atrakcyjnie i efektowna mieszanka kryje w sobie szczyptę kokosowych wiórków, kawałki suszonych poziomek i kwiaty tajemniczej malwy sudańskiej, skomponowane w starannie dobranych proporcjach z herbatą Ceylon BOP1. Wonna Szeherezada uraczy pijącego przyjemnym, tropikalno -anyżowym smakiem i złotą, charakterystyczną dla cejlońskich herbat, barwą.
Pochodzenie:
Cejlon, zwany także Sri Lanką, to malownicza wyspa położona zaledwie kilkadziesiąt kilometrów od południowo indyjskich wybrzeży. Jej nazwa, w sanskrycie oznaczająca „olśniewający kraj”, w pełni oddaje charakter miejsca, w którym od niemal dwóch wieków uprawia się jedne z najbardziej znanych odmian herbaty.
Jak zaparzyć?
Jedną łyżeczkę suszu na filiżankę lub dwie łyżeczki na szklankę zalewamy wrzątkiem i parzymy 3-5 minut