Szczypiorek liofilizowany 15 g EKO Dary Natury
Liofilizowany szczypiorek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy do wytrawnych dań, np. sałatek, jajecznicy, zapiekanek, marynat, sosów, masła ziołowego czy twarożku.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne, dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Składniki — Szczypiorek liofilizowany EKO Dary Natury
Szczypiorek liofilizowany* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia
Preferowaną ilość dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej. Dla uzyskania intensywniejszego aromatu surowiec można uprzednio rozdrobnić.
Warunki przechowywania
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.