SZARŁAT Oleosom - Olej z rokitnika w pulpie 40g (SZARŁAT) - Szarłat
OPIS
Oleosom jest wodnym roztworem składającym się z tłuszczy, białek, fosfolipidów, cukrów oraz związków mineralnych i witamin. Jest bogatym źródłem składników bioaktywnych: kwas omega-7, karotenoidy, sterole, tokoferole.
SKŁADNIKI
100% oleosom owoców rokitnika
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 1653,24 kJ/396,5 kcal
Tłuszcz 40 g
w tym:
kwasy tł. nasycone 15,26 g
kwasy tł. jednonienasycone 20,32 g
w tym. kw. omega-7 15,2 g
kwasy tł. wielonienasycone 4,4 g
Węglowodany 5,4 g
w tym cukry 1,4 g
Białko 3,7 g
Sól 0,6 g*
Karotenoidy 31,7 mg
Tokoferole 99 mg
Sterole 490 mg
*zawartość soli wynika z naturalnego występowania sodu w owocach
SPOSÓB UŻYCIA
Spożywać jedną łyżeczkę (5g) dziennie, najlepiej rano przed posiłkiem. Nie należy przekraczać dziennej porcji spożycia.
PRZECHOWYWANIE
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Produkt należy przechowywać w sposób niedostępny dla dzieci.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
Aktualizacja stanów magazynowych z ALLEGRO wynosi 3 godziny.