Makaron w kremowym sosie pieczarkowym.
Pyszna kompozycja roślinnego makaronu, pieczarek i przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to doskonała propozycja na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu lub ochoty przygotowywać dania od podstaw. Sprawdzą się także z dodatkiem ulubionych składników: sera, warzyw lub mięsa. Zawartość opakowania wystarczy na dwie pełne porcja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
- Dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10 minut, mieszające od czasu do czasu.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj 50 g sera pleśniowego i dokładnie wymieszaj, aby ser się rozpuścił. Wyłóż na talerz, posyp rukolą i drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!