Syrop z zielonych owoców orzecha włoskiego - butelka 500 ml.
Syrop niepasteryzowany, wyprodukowany wyłącznie z zielonych orzechów włoskich i cukru, bez dodatku wody, konserwantów, barwników i zagęszczaczy.
Młode owoce orzecha włoskiego to skarbnica mikroelementów i witamin. Przede wszystkim zawierają dużą ilość jodu, witaminę C, E, PP i różne witaminy z grupy B. Są również bardzo dobrym źródłem garbników, łatwo przyswajalnych kwasów tłuszczowych, kwercetyny i olejków eterycznych.
Włączenie zielonych orzechów do diety może złagodzić dolegliwości ze strony układu pokarmowego, ustabilizować pracę tarczycy, poprawić odporność na infekcje, zwiększyć pamięć i koncentrację.
Te niedojrzałe owoce mają właściwości oczyszczające, odtruwające i utrudniające wchłanianie toksyn. Syrop z zielonych orzechów pomaga w oczyszczaniu krwi, wątroby i układu pokarmowego. Bardzo nie lubią go niechciani lokatorzy przewodu pokarmowego – rozmaite pasożyty. Syrop z zielonych orzechów włoskich daje pozytywne efekty także przy leczeniu anemii, otyłości, przewlekłych chorób układu oddechowego (np. chorób gardła i zapalenia oskrzeli). Łagodzi skutki menopauzy, zwiększa odporność, dodaje energii. Syrop jest idealny dla osób wycieńczonych po przebytych chorobach oraz dla słabych, chorowitych dzieci. Syropu z orzecha można z powodzeniem użyć jako "bazy" do zrobienia domowej nalewki orzechówki.