Opis: Zielone jabłka mają jasne, żywo zielone zabarwienie, chociaż niektóre mogą mieć różowe rumieńce. Są chrupiące, soczyste, cierpkie – słodkie jabłka, które są doskonałe zarówno po ugotowaniu, jak również surowe. Najlepiej znana odmiana zielonych jabłek to Granny Smith, która pochodzi z Australii. Zielone jabłko Monin ma orzeźwiający smak zielonych jabłek, który można wzmocnić łącząc go z innymi aromatami słodko-cierpkimi lub złagodzić mieszając z aromatami bogatymi i słodkimi.
Kolor: Przezroczyste, jasnozielone z żółtymi przebłyskami.
Smak: Cierpki, słodki i soczysty smak zielonego jabłka, bardzo orzeźwiający.
- 20 ml syrop Monin Zielone Jabłko
- 40 ml rumu
- 8 listków mięty
- 0,5 szt. limonki
- woda gazowana
- lód kruszony
Przyrządzenie:
- Wlej syrop, wrzuć listki i limonkę.
- Ugnieć mudlerem.
- Dodaj kruszony lód.
- Dodaj rum i dopełnij wodę gazowaną.
Na zdrowie !
- 20 ml syrop Monin Zielone Jabłko
- 90 ml zielonej herbaty
- 90 ml woda gazowana
- sok z cytryny i limonki
- kostki lodu
Przyrządzenie:
- Wlej wszystkie składniki do szkła.
- Dodaj lód.
- Dobrze wymieszaj.
Na zdrowie !