Na tej aukcji mam do zaoferowania syrop z pigwowca japońskiego - niski krzew z własnej, domowej produkcji.
Wyciśnięty bezpośrednio z owoców a nie z koncentratu
Naturalny syrop z pigwowca - niepasteryzowany!
Charakteryzuje go zawartość wszystkich witamin występujących w owocu.
Idealny do herbaty, wody, drinka, czy też do lodów.
Podnosi ODPORNOŚĆ naszego organizmu dlatego polecany jest w obecnym okresie zimowo-wiosennym oraz wirusowym.W celu uzyskania najlepszych efektów ważna jest systematyczność i profilaktyka.
Syropy naturalne domowej produkcji bez żadnych dodatków i konserwantów:
To ogłoszenie dotyczy Naturalnego syropu z pigwowca 100% obj. 700ml
Do każdego zakupu 3 szt syropu dokładam butelkę 100ml syropu orzechowego gratis!
Syrop został wykonany z najwyższej jakości późno zebranych dojrzewających w słońcu żółtych owoców pigwowca.
Produkt nowy, oryginalnie zapakowany,
termin przydatności min. 7 mies
przechowywać w temp. od 1 do 10st.C
Syrop jest niepasteryzowany, należy przechowywać go w lodówce.
Syrop otrzymany metodą tłoczenia na zimno, syrop został odsączony z owoców.
Warto zamienić cukier dodawany do herbaty czy kawy na syrop owocowy, bo poza słodkim smakiem dostarczamy organizmowi porcję cennych antyoksydantów, kwasów owocowych czy garbników pochodzących z owoców, warto pamiętać aby syrop dodawać do lekko ostudzonej herbaty.
Zapraszam na stronę syropisok na facebooku, będą tam zamieszczane nowości i informacje na temat obecnych wyrobów.
Dokładamy wszelkich starań by oferowane przez nas syropy wspominały Państwu minione lata dzieciństwa. Spróbuj i przekonaj się czy nam się udało?
WŁAŚCIWOŚCI
Substancje zawarte w pigwowcu o działaniu prozdrowotnym to:
- związki mineralne (cynk, fosfor, magnez, potas, miedź, żelazo),
- aminokwasy (kwas asparaginowy, asparagina, treonina, cysteina, glicyna),
- witaminy (witamina A, witamina D, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B9 – kwas foliowy),
- polifenole,
- nienasycone kwasy tłuszczowe.
Pigwa ma też właściwości antyalergiczne i przeciwzapalne.
Sok z pigwy zawiera sporo witaminy C - wzmacniającej odporność, witaminy z grupy B - chroniących przed chorobami, wapń, potas, żelazo, miedz, magnez, fosfor, spore ilości polifenoli o silnym działaniu przeciw utleniającym, pektyny - odpowiedzialne za usuwanie toksyn i metali ciężkich.
Syrop z pigwy zaleca się do stosowania w sezonie infekcji, szczególnie w przypadku ; przeziębienia, grypy, suchego kaszlu, obniżenia odporności.
Dodatkowo syrop z pigwy świetnie działa na ; niestrawność, zgagę, nieżyt jelit.
Jest Wiele innych dostępnych gatunków - syropisok
PRODUCENT
Zakład Przetwórstwa Owocowo-warzywnego „SYROPISOK.PL” jest działalnością rodzinną, opartą wyłącznie na polskim kapitale.
Zapraszamy