Smak: oryginalny i niezwykły.
Zapach: dojrzałe porzeczki, lekko kwaśny.
Zastosowanie: do herbaty, napoje gazowane, koktajle, poncz owocowy, kawa (bez mleka, kwasowość może powodować zakrzepy), koktajle mleczne.
Syrop z czerwonych porzeczek znacznie przewyższa czarne porzeczki pod względem ilości witaminy A. Sok z czerwonej porzeczki jest niezbędny w diecie dzieci, dlatego przetwory z czerwonej porzeczki cieszą się dużym zainteresowaniem. Z tego przepisu można zrobić pyszny syrop porzeczkowy na zimę, który zadowoli wszystkich miłośników słodyczy.
Skład:
sok z czerwona porzeczki 40%, woda, cukier.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
tłuszcz – 0,1g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g),
węglowodany 63g (w tym cukry 63g),
błonnik 2,3g, białko – 0,4g, sól 0g.
Wartości energetyczne na 100 g :
1093 kJ / 257 kcal
Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.