Syrop z czarnej porzeczki Lubelski Stół 330 ml
Syrop sporządzony z owoców pochodzących ze wsi na Roztoczu – rodzinne gospodarstwo w okolicach Goraja. Produkt powstaje wyłącznie z naturalnych składników, bez konserwantów.
Charakterystyczne dla tej okolicy są gleby brunatne wytworzone na lessach, opokach i wapieniach. Żyzne i naturalnie czyste użytki rolne pozwalają na uprawę owoców najwyższej jakości. Jest to jeden z najczystszych rejonów Polski, nieskażony ekologicznie.
Dobrana odmiana czarnej porzeczki oraz przekazywana od pokoleń receptura sprawia, iż syrop odznacza się intensywnym smakiem i aromatem, w którym czuć zapach letniego owocu.
Syrop z czarnej porzeczki oprócz tego, że jest bardzo smaczny i orzeźwiający, jest również bardzo zdrowy. Zawiera dużą ilość witaminy C, witaminę B, witaminę P oraz składniki mineralne, takie jak: magnez, wapń, żelazo i potas. Nadaje wyjątkowy aromat herbacie, świetnie sprawdza się, jako polewa do kasz, budyniu, naleśników, placuszków, racuszków, omletów, lodów i innych deserów.
Masa netto/Pojemność opak.: 350 g/330 ml
Wartość energetyczna: 864 kJ/206 kcal
Sporządzono ze 138 g owoców na 100 g produktu.
Produkt pasteryzowany. Bez konserwantów.
Skład:
niezagęszczony sok z czarnej porzeczki 69%, cukier 31%
Składnik - zawartość w 100 g:
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
węglowodany - 52,8 g
w tym cukry - 49,7 g
błonnik - 0,1 g
białko - 0,2 g
sól - 0 g