SYROP Z CEBULI Z IMBIREM
Cebula jest znana i wykorzystywana na całym świecie. W medycynie ludowej wywar z cebuli zalecany był w chorobach reumatycznych, syrop przy przeziębieniach, zaś wąchanie surowej cebuli odkażało zakatarzony nos i drogi oddechowe. Przez całe stulecia cebula należała do najcenniejszych leków przeciwszkorbutowych - uzupełniała braki witaminy C.
Syrop z cebuli i imbirem.Składniki: cebula 50%, cukier, imbir 3%. W trakcie przechowywania możliwe wytrącenie naturalnego osadu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4°C. Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku.
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 710 kJ / 170 kcal,
Tłuszcz: <0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,5 g,
Węglowodany: 41,0 g, w tym cukry: 35,0 g,
Białko:<0,5 g,
Sól:<0,1g