Syrop z agawy jest doskonałym środkiem słodzącym produkowanym w Meksyku z niektórych gatunków Agawy. Ma bardzo przyjemny smak, porównywalny przez niektórych z miodem. Przez wielu zwolenników, uznawany jest za najzdrowszą substancję słodzącą na świecie, ponieważ jest około trzykrotnie słodszy od cukru, jednocześnie ma niższy indeks glikemiczny od miodu. Syrop z Agawy jest znacznie słodszy od białego cukru - należy go stosować co najmniej o 30%-40% mniej w calu zachowania tej samej równowagi słodkości. Odnajduje swoich zwolenników w kuchni wegańskiej - stanowi idealną alternatywę dla miodu. Jest wskazany dla każdego, kto chce zrezygnować z tradycyjnego białego cukru, lub stosuje dietę niskowęglowodanową np. przy redukcji masy ciała.
Polecamy do wypieków, deserów, produkcji słodyczy handmade lub jako polewę do naleśników lub kanapek, a także, jako środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania i pieczenia.
Odnajduje swoich zwolenników w kuchni wegańskiej - stanowi idealną alternatywę dla miodu. Jest wskazany dla każdego, kto chce zrezygnować z tradycyjnego białego cukru, lub stosuje dietę niskowęglowodanową np. przy redukcji masy ciała.
Polecamy do wypieków, deserów, produkcji słodyczy handmade lub jako polewę do naleśników lub kanapek, a także, jako środek słodzący do herbaty, kawy a także gotowania, konserwowania i pieczenia.