Królewskie słono-słodkie połączenie, które nigdy się nie nudzi. Słodycz skomponowana z zawadiacką, słonawą nutką, potrafi uczynić cuda. Smak ów został spopularyzowany w 1977 roku przez Henriego La Rouxa. Od tego czasu stale zyskiwał rzesze fanów, pojawiając się już nie tylko w eleganckich francuskich restauracjach, ale podbijając gusta szerokiej publiczności. Wiemy, że istnieją ludzie którzy nie przepadają za słonym karmelem, ale jeśli jesteś tutaj i czytasz ten tekst, to jesteśmy niemal pewni, że się do nich nie zaliczasz.
Użyj do
kawa, desery, drinki, milkshake'i, piwo
Mocca z Gruszką I Solonym Karmelem
- 10 ml syropu Monin Salted Caramel
- 15 ml puree Monin Williams Pear
- 150 ml spienionego mleka
- 30 ml espresso
Do wyższej szklanki wlej syrop oraz puree. Dodaj spienione mleko oraz porcję espresso. Wymieszaj dokładnie.
Według preferencji można podać na ciepło albo na zimno, z dodatkiem kilku kostek lodu.
Udekorować można kakao bądź pisakiem Cocoa do Latte Art Monin
Pojemność: 1 litr
Opakowanie: Butelka PET
Skład: cukier, woda, aromat, kwas: E330, barwnik: E150a