Syrop na miodzie malina, 250 ml
Uprawą maliny zajmowali się już starożytni Grecy i Rzymianie, ceniąc jej właściwości odżywcze i dietetyczne. Jej owoce zawierają bowiem liczne pektyny, antocyjany, witaminy, a także mikro i makroelementy. Zawarty w nich potas wzmacnia serce. Żelazo i fosfor wpływają korzystnie na poziom czerwonych krwinek, a magnez regeneruje układ nerwowy. Ponadto maliny zawierają kwas elagowy odznaczający się właściwościami antyoksydacyjnymi oraz hamowaniem procesów nowotworowych. Polifenole zawarte w malinach przeciwdziałają powstawaniu wrzodów żołądka i dwunastnicy, a flawonoidy (zmniejszające agregację płytek krwi) zalecane są w profilaktyce miażdżycy.
Właściwości owoców maliny:
- posiada właściwości antyoksydacyjne!
- przeciwdziała powstawaniu wrzodów żołądka i dwunastnicy!
- jest polecana w profilaktyce miażdżycy!
- działa przeciwzapalnie i przeciwgorączkowo!
Seria „Syropy na miodzie” zawiera w składzie aż 60% soku NFC – Not From Concentrate/ nie z soku zagęszczonego lub wyciągu.
Seria „Syropy na miodzie” słodzona jest naturalnym miodem wielokwiatowym. Jego zawartość to aż *39,7%!
24 mg witaminy C pochodzenia naturalnego w dziennej porcji (30% RWS)
Dlaczego warto wybrać nasze syropy na miodzie?
- Bez dodatku cukru.
Syropy na miodzie nie są dodatkowo dosładzane cukrem.
- Bez konserwantów
Syropy nie zawierają konserwantów, dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce zgodnie z informacją znajdującą się na etykiecie.
- Bez barwników
Po przelaniu do szklanki każdy z syropów ma barwę charakterystyczną dla soków NFC lub wyciągu.
- Ciemne szkło butelki
Syropy w szklanych opakowaniach są cenione za to, że długo zachowują świeżość, smak i aromat, a ciemny kolor szkła chroni je przed dostępem światła, które może wpłynąć negatywnie na ich właściwości.
- Korek zabezpieczający w szyjce butelki
Korek znajdujący się w szyjce butelki zabezpiecza przed nadmiernym wypływaniem syropu po jego przechyleniu – umożliwia to bardziej precyzyjne nalewanie do szklanki.
Zastosowanie
Preparat polecany jest dla dzieci powyżej 12. roku życia i dorosłych jako uzupełnienie codziennej diety w witaminę C
Dzienna porcja zawiera
20 ml soku z malin i 24 mg witaminy C (30% referencyjnej wartości spożycia).
Składniki
Sok z owoców maliny właściwej (Rubus idaeus) – 60%, miód – 39,7%, ekstrakty z owoców: aceroli (Malpighia glabra), camu camu (Myrciaria dubia), dzikiej róży (Rosa canina) standaryzowane na zawartość witaminy C.
Zalecane spożycie
Dzieci powyżej 12. roku życia i dorośli: 20 ml (4 łyżeczki) dziennie. Produkt należy spożyć po rozcieńczeniu w 200 ml chłodnej wody. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.