Z owoców jałowca robi się popularny na całym świecie gin. Gin jest nieodłącznym elementem angielskiej kultury, będąc swojego czasu popularniejszym alkoholem niż piwo. Alkohol powstały z owoców jałowca jest obecny w wielu recepturach drinków i koktajlii, w których odpowiada za roślinny, ostry i cytrusowy posmak. Syrop MONIN o smaku jałowca otwiera nowe możliwości w eksperymentowaniu ze smakiem podczas tworzenia także niealkoholowych wersji znanych klasyków takich jak Gimlet, Gin z tonikiem, czy Gin Fizz.
Syrop idealnie nadaje się w połączeniu z sokiem pomarańczowym, cytrynowym, z różowego grejpfruta lub z wodą sodową, czy tonikiem. MONIN Jałowcowy służy dobrze jako niealkoholowy zamiennik ginu w drinkach, w których występuje.
BARWA
Przezroczysty, lekko mętny.
SMAK
Aromat jagód jałowca z lekkim zapachem cytrusowym.
ZASTOSOWANIA
Koktajle, mocktails, smoothies