Cud Malina
Syrop Malinowy 500 ml
Pragniemy dzielić się z Państwem tym co najlepsze. Przestawiamy wyjątkowy produkt. Syrop z Malin odżywianych wyłącznie ziołami, takimi jak mniszek lekarski, skrzyp, kurdybanek, babka, krwawnik, pokrzywa, wrotycz, rumianek, jasnota, perz, lucerna, koniczyna, łubin...
Nasza w 100% naturalna, ekologiczna i certyfikowana uprawa pozwala przekazać Państwu wyjątkowy produkt, o wspaniałym smaku. Prosty skład i najlepszy owoc to nasz sekret - tylko sok z owoców, lekko słodzony eko cukrem trzcinowym.
1 litr soku to ok. 1,7 kg owoców.
Syrop zawiera drobinki miąższu owoców. Świetnie smakuje sam, oraz jako dodatek do wody, lemoniady i herbaty
Skład: 80% sok z ekologicznych malin, 20% ekologiczny cukier trzcinowy.
Pojemność: 500 ml
Zdrowie i smak
Wspiera zdrowie. Związki zawarte w malinach: kwas acetylosalicylowy (Aspiryna), witaminy (C, E, B1, B2, B6), minerały (krzem, potas, żelazo, magnez, wapń), polifenole mają właściwości prozdrowotne takie jak: przeciwnowotworowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, antyoksydacyjne, przeciwzapalne oraz przeciwzakrzepowe.
- Buduje odporność organizmu.
- Wspomaga przy przeziębieniach, infekcjach, gorączce.
- Wykonany ze szczególną dbałością na każdym etapie produkcji oraz z szacunkiem do natury i ludzi.
- Cieszy smakiem naturalnych owoców, dzięki tłoczeniu na zimno ze świeżych, dojrzałych owoców od razu po zbiorze
Cud Malina
Gospodarstwo ekologiczne z plantacjami malin letnich, porzeczek czarnych i czerwonych prowadzimy w Urzędowie w woj. lubelskim. Powstało z troski o zdrowie dzieci i dorosłych, którzy spożywają nasze owoce i soki, oraz z dbałości o przyrodę, bioróżnorodność - wiemy jak bardzo jest istotna dla całego ekosystemu. Maliny i porzeczki dojrzewają naturalnie, wśród wielu ziół. Odżywiamy je kompostem z ziół i chronimy ziołowymi wyciągami. Zioła, probiotyki, żyzna gleba wzmacniają odporność roślin i powodują, że owoce są słodkie, smaczne i posiadają wyjątkowe właściwości zdrowotne.
Jako jedni z niewielu w Polsce uprawiamy maliny letnie ekologicznie, metodami rolnictwa biodynamicznego, dając tym samym możliwość korzystania ze zdrowych owoców w czerwcu i lipcu. Ponad to maliny letnie są słodsze od odmian jesiennych - dojrzewają podczas najbardziej słonecznych dni w roku. Jest to jednak wymagająca uprawa z dużo niższym plonem w porównaniu do upraw konwencjonalnych.
Naszymi pomocnikami są: biedronki, złotooki, trzmiele, murarki, dobroczynki, pszczoły (mamy pasiekę), krety, ptaki...
Takim sposobem przez ostatnich kilka lat stworzyliśmy na plantacjach unikalny ekosystem, równowagę biologiczną.