Malina to gatunek rośliny wieloletniej, uprawiany od średniowiecza.
W medycynie tybetańskiej liście malin wykorzystywano w leczeniu nerwic.
Lipa kwitnie na przełomie czerwca i lipca, zaś drzewo lipy sięga nawet do 35 metrów wysokości. Jest rośliną miododajną, preparaty z kwiatów lipy były wykorzystywane jako środki napotne.
Połączenie syropu malinowego z kwiatem lipy znacząco urozmaica smak tego produktu. Syrop malinowy z kwiatem lipy dodany do zimowej herbaty i napojów przypomni wiosnę i lato w ponure dni.
Syrop malinowy z kwiatem lipy. Składniki: maliny 40%, cukier, kwiat lipy 18%, woda. W trakcie przechowywania możliwość wytrącenia osadu naturalnego. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4°C. Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku.
Produkt pasteryzowany.
Masa netto: 150 ml Wyprodukowano w Polsce.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
774 kJ
185 kcal
Białko
<0,5 g
Węglowodany w tym
cukry
46,0 g
31,0 g
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe
nasycone:
<0,5 g
<0,1 g
Sól
<0,01g