Syrop glukozowo-fruktozowy
Izoglukozowy 111
masa netto 5kg
Oczyszczony i skoncentrowany roztwór sacharydów odżywczych. Charakteryzuje się wysoką zawartością fruktozy.
Syrop glukozowo-fruktozowy ma postać bezbarwnej lub jasnożółtej cieczy. Można go stosować bez konieczności uprzedniego rozpuszczania, co ułatwia rozlewanie do opakowań, dozowanie do produktów i transport. Ma bardzo niską lepkość. Jest stabilny mikrobiologicznie. Wszystkie te właściwości powodują, że jest przez przemysł spożywczy chętniej stosowany niż cukier.
Do słodzenia lub dosładzania:
- napojów bezalkoholowych, gazowanych i niegazowanych, np. cola, herbata mrożona, tonik,
- napojów izotonicznych i energetyzujących,
- napojów alkoholowych, np. likierów i owoców w alkoholu,
- mlecznych napojów fermentowanych,
- mleka zagęszczonego,
- lodów,
- dżemów, galaretek, deserów, kompotów, wsadów owocowych do jogurtów,
- sałatek i konserw rybnych,
- pastylek pudrowych (owocowych oraz miętowych).
Syrop stosuje się też jako zamiennik miodu w pieczywie cukierniczym, zwłaszcza w piernikach, a także jako środek ograniczający czerstwienie wyrobów piekarskich.
Uwaga: Nie należy mylić syropu glukozowo-fruktozowego z syropem glukozowym, są to dwa różne produkty.
UWAGA: Syrop glukozowo-fruktozowy ulega naturalnej krystalizacji!
Aukcja dotyczy opakowania 5kg w cenie brutto.
Kraj pochodzenia: Słowacja
Produkt dostępny na naszych aukcjach Allegro w opakowaniach: 100g, 250g, 500g, 1kg, 5kg, 10kg, 20kg i 30kg.
- produkt - płynny
Źródło opisu: Wikipedia