Opis
Syrop owocowy o smaku dzikiej róży – odkryj owoce dzikiej róży i poznaj siłę ich wyjątkowego smaku. Syrop pasteryzowany, z dodatkiem witamin C i D. Nadaje się do przyrządzania napoi na zimno i na ciepło, można go również stosować jako dodatek do herbaty, do dań i deserów.
Skład
A - cukier lub B - syrop glukozowo-fruktozowy, wyciąg z owocu róży (6%), woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, zagęszczony sok aroniowy; 0,25% zagęszczonego soku z dzikiej róży o ekstrakcie ogólnym 65%, zagęszczone soki: z czarnej porzeczki i marchwi, witamina C, witamina D, aromat.
Litera (A lub B) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
- Wartości odżywcze, 100 ml syropu, % RWS*, Porcja 20 ml, % RWS*
- Wartość energetyczna, 1326 kJ (312 kcal), -, 265 kJ (62 kcal), -
- Węglowodany, w tym:, 78 g, -, 16 g, -
- - cukry, 77 g, -, 15 g, -
- Sól, 0,02 g, -, < 0,01 g, -
- Witamina C, 60 mg, 75%, 12 mg, 15%
- Witamina D, 12 µg, 240%, 2,4 µg, 48%
*RWS - referencyjna wartość spożycia
Masa netto
420 ml
Właściwości
Syrop owocowy o smaku dzikiej róży:
- ma owocowy smak, charakterystyczny dla dzikiej róży,
- zawiera dodatek witamin C i D,
- łatwy w przygotowaniu,
- uniwersalny, może być wykorzystany do przygotowywania gorących i zimnych napojów z użyciem wody niegazowanej lub gazowanej, jako dodatek do koktajli, herbat i dań deserowych
- nie zawiera barwników, konserwantów,
- zawiera wyciąg z owoców dzikiej róży oraz zagęszczone soki.
Przeznaczenie
Do sporządzania zimnych i gorących napojów, z wodą niegazowaną lub gazowaną, jako dodatek do herbat, napojów, koktajli, deserów i dań.
Sposób użycia
Sugerowana proporcja: 1 cz. syropu, 9 cz.
Przeciwwskazania i środki ostrożności
Syrop przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej butelce, nie dłużej niż 30 dni, w lodówce.