Syrop daktylowy, czyli inaczej daktylowy miód to zagęszczony sok otrzymywany ze słodkiego miąższu owoców palmy daktylowej.
Syrop daktylowy to doskonała alternatywa dla tradycyjnych substancji słodzących, takich jak cukier czy miód.
Produkt uzyskuje się z owoców daktylowca.
Syrop daktylowy doskonale nadaje się do :
- domowych wypieków i koktajli;
- owsianki, jaglanki;
- polewa do naleśników, lodów, placków, pankejków, gofrów, omletów;
- składnik sosów, glazur;
- jako element słodzący i nadający wyjątkowego aromatu deserom.
Wyróżnia go:
- gęsta konsystencja i brązowa barwa
- ponadto wyjątkowy aromat i mocna słodycz.
Jest to, również popularny środek słodzący w kuchni arabskiej, gdzie bardzo chętnie dodawany jest do różnorodnych ciast bakaliowych, które wyróżnia bardzo słodki smak i wilgotność.
Składniki: 100% naturalny daktyl
Kraj Pochodzenia: ZEA
Masa Netto: 400 g
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.