GIFFARD Syrop Cukier Trzcinowy
Syrop barmański Giffard Cukier Trzcinowy 1L do kaw
- Producent: Giffard
- Smak: Cukier Trzcinowy
- Pojemność: 1 l
- Waga: 1,9 kg
- Pochodzenie: Francja
- Zawartość alkoholu: 0%
- Przeznaczenie: kawy|koktajle
Syrop o smaku cukru trzcinowego to dobry wybór, aby uzupełnić smak drinka lub koktajlu.
Wspaniały dodatek do każdej kuchni, baru, restauracji czy pubu - dzięki niemu przygotujesz pyszne drinki i koktajle za równo profesjonalnie, jak i amatorsko, dopełnisz smak lodów czy wzbogacisz każdy deser. Świetnie sprawdzi się w kawie, napojach mlecznych na ciepło i na zimno, czekoladach, frappe, drinkach, koktajlach, smoothie a nawet herbacie!
Cukier trzcinowy to uniwersalny syrop, który wzbogaci smak wielu drinków i koktajli np. mojito.
Należy rozcieńczać w stosunki 1:8.
Giffard oferuje szeroką gamę syropów barmańskich i deserowych. Na innych aukcjach znajdziesz smaki za równo klasyczne, jak i te najbardziej oryginalne!
Émile Giffard był chemikiem, mieszkającym w Angers (Val de Loire). Pomysłowy, dociekliwy smakosz wszelkiego rodzaju napojów. Zainteresował się właściwościami zdrowotnymi i orzeźwiającymi mięty, dzięki czemu wynalazł czysty, klarowny i wyrafinowany likier z białej mięty, który natychmiast poddał próbie, oferując gościom w Grand Hotelu jako ulgę przeciwko fali upałów. Odnosząc natychmiastowy sukces, Émile zamienił aptekę w gorzelnię i nazwał swój likier Menthe-Pastille, nawiązując do maleńkich cukierków miętowych, które były w tym czasie bardzo popularne. Pięć pokoleń później firma rodzinna nadal nosi nazwę GIFFARD i z dumą utrzymuje wysokie standardy jakości zaszczepione przez jej oryginalnego twórcę.