Podlaska kiełbasa cienka wędzona parzona 400g
Składniki:
- ✅ mięso wieprzowe, sól, przyprawy i ekstrakty przypraw, cukry, wzmacniacz smaku E621, ekstrakt drożdżowy, substancja konserwująca E250.
Zawartość mięsa w produktach jest na poziomie 100 g produktu wytworzone ze 115-120 g mięsa wieprzowego.
⚙️ Wędzenie odbywa się w tradycyjnej komorze opalanej drewnem olchowym na terenie Podlasia. Wędzonki, kiełbasa pieczona podpiekane są w niej do osiągnięcia pożądanej temperatury. Kiełbasa cienka, gruba, szynkowa są dodatkowo parzone w wodzie. Surowiec pochodzi z niewielkiej ubojni z okolic Ostrowi Mazowieckiej. Produkcja odbywa się pod ciągłym nadzorem weterynarii.
♨️ Produkt zapakowany metodą vacuum utrzymuje swoją trwałość około 3-4 tygodni, "luz" zazwyczaj gwarantuje 7-14 dni.
Dostawy na magazyn świeżych wyrobów swojskich każda ŚRODA, najwięcej przesyłek wysyłamy tego dnia - gwarancja świeżości!
Jak organizujemy przesyłkę wędlin i garmażerki?
Zdjęcie poglądowe, dotyczy sposobu pakowania wędlin.
Wędliny owijamy torbą termoizolacyjną lub wkładamy do styropianowych pojemników, a przy wyższych temperaturach dokładamy wielorazowy wkład żelowy-chłodzący.