Swisso Kaffee - Kawa Rozpuszczalna (liofilizowana) aromatyczna i delikatna.
Opakowanie: 200 g
Typ: Kawa rozpuszczalna (liofilizowana)
Kawa liofilizowana powstaje z uprzednio sporządzonego naparu, który przygotowuje się w dużych przemysłowych kadziach. Napar ten powstaje przez przepuszczenie przez kadź zawierającą świeże ziarna kawy bardzo gorącej wody, która przy kolejnych etapach produkcji jest oczyszczana i zagęszczana. Otrzymana w ten sposób silnie skondensowana ciecz jest odparowywana. Specyfika polega tutaj na metodzie odparowania, nazywanej liofilizacją (suszenie przez wymrażanie).
Proces ten zakłada wymrożenie naparu do temperatury -40 stopni Celsjusza. Przy tej temperaturze cząstki wody przechodzą w postać lodu. W tej formie mogą być one łatwo usunięte w specjalnej komorze z niskim ciśnieniem dzięki procesowi sublimacji. Finalny produkt zawiera zaledwie 3-5% wody.
Aby móc ją spożyć, kawę należy po prostu zalać gorącą wodą.
Kawa otrzymana w ten sposób charakteryzuje się często lepszą jakością w stosunku do typowych kaw rozpuszczalnych oraz wysokimi walorami smakowymi.
Napisz wiadomość jeśli potrzebujesz oferty hurtowej.
Odbiór osobisty w Poznaniu przy ulicy Nieszawskiej
Wysyłamy kawę w paczkach, na paletach do każdego miejsca w Polsce.