SWISSMEDICUS Czarci Pazur z konopiami, 500ml
SwissMedicus Czarci pazur z konopiami to wyjątkowy balsam ziołowy, który ma za zadanie rozgrzać miejsce bólu, wyprodukowany z korzenia czarciego pazura i ekstraktów roślinnych z dodatkiem rutyny (ważnego przeciwutleniacza). Balsam został wyprodukowany w oparciu o tradycyjną recepturę. Zrównoważony stosunek składników zawartych w produkcie gwarantuje jego szerokie i silne działanie.
Właściwości SWISSMEDICUS Czarci Pazur z konopiami:
rozgrzewa
sprawdzi się przy bólach mięśni
polecany przy dolegliwościach reumatycznych
dają ciału uczucie lekkości i witalności
wpływa pozytywnie na układ ruchu przy niekorzystnych zmianach pogodowych
Substancje czynne*:
czarci pazur (Harpagophytum procumbens) - zawiera substancje znane z właściwości przeciwzapalnych, tradycyjnie stosowanych w dolegliwościach reumatycznych i bólach mięśni
ekstrakty roślinne (kasztanowiec, żywokost, arnika i inne) - główne składniki preparatów przy bólach stawów, mięśni i kręgosłupa, lub w dolegliwościach reumatycznych, obrzęku i rwie kulszowej
kasztanowiec zwyczajny - zawiera substancje aktywne: escynę, taniny, glikozydy flawonoidowe, które wpływają na zwiększenie elastyczności ścian naczyń krwionośnych, a tym samym poprawiają krążenie krwi i ograniczają tworzenie się obrzęków
żywokost lekarski - jego głównym składnikiem jest alantoina, która skutecznie przyspiesza odnowę komórek, a tym samym wspiera regenerację tkanek
arnika górska - ekstrakt z tego kwiatu to tradycyjnie stosowany środek przeciwdrobnoustrojowy na siniaki
Stosowanie:
Niewielką ilość balsamu nałóż na skórę i wmasuj.
Skład:
Ingredients (INCI): Aqua, Glycerin, Alcohol Denat., Carbomer, Phenoxyethanol, Harpagophytum Procumbens Root Extract, Cannabis Sativa Leaf/Stem Extract, Symphytum, Officinale Root Extract, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Quercus Robur Bark Extract, Arnica Montana Flower Extract, Sodium Hydroxide, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem Extract, Ethylhexylglycerin, Rutin, Capsicum Frutescens Fruit Extract, CI14720, CI 15985, CI 19140, CI 28440.
Skład w momencie publikacji. Aktualne INCI znajduje się na stronie producenta i/lub opakowaniu.