Najwyższej jakości naturalny kawior marki Lemberg
CZERWONY KAWIOR KETA PERMIUM 400g
Opakowanie zawiera 400g kawioru z Kety (Oncorhynchus keta). Charakteryzuje się delikatnym i subtelnym smakiem.
Składniki: ikra łososiowatych ryb (Oncorhynchus keta)*, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Kwas sorbowy i jego sole hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3–6, natomiast wykazują ograniczone działanie w stosunku do bakterii. Właściwości konserwujące wzrastają w obecności soli kuchennej, cukru, kwasu propionowego, nizyny i fosforanów. W organizmie ulega β-oksydacji.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal, tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,2 g, białko19,8 g, sól 2,1 g..
Wyprodukowane przez: Lemberg Lebensmittel GmbH, Germaniastr. 29, D-12099 Berlin.
Keta to ryba zamieszkująca wody Oceanu Spokojnego oraz zlewisko Oceanu Akrtycznego. Kawior z kety jest produktem naturalnym bogatym źródłem białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych - w tym kwasów Omega-3, witamin: A, B2, B6, B12, D, E oraz minerałów: selenu, żelaza, magnezu, fosforu i wapnia
Składniki: różowa ikra kety, sól, kwas sorbinowy. W temperaturze od 0 ° do + 4 ° C można go przechowywać w stanie zamkniętym przez ok. 6 miesięcy od daty pakowania.
Kawior podaje się schłodzony na pieczywie, blinach, naleśnikach czy jajkach. Najlepszym dodatkiem do czerwonego kawioru jest wytrawne białe wino.
UWAGA! Kawior wysyłamy tylko od poniedziałku do środy, by uniknąć przetrzymywania go w magazynach firm kurierskich. Dbamy o to, by towar trafiał do Państwa zawsze świeży, dlatego zamówienia z czwartku i dni kolejnych zostają przez nas wysyłane po weekendzie.
W ofercie też inne rodzaje i pojemności kawioru jak od ręki tak i na zamówienie.