ul. 1-go Maja 27B 55-320 Malczyce e-mail: kontakt@oleania.pl tel. 723-393-473 Nr konta 12 1140 2004 0000 3602 7578 4627 |
Na naszych aukcjach zapłacisz szybko i bezpiecznie za pośrednictwem systemu PayU. |
W trosce o najwyższą jakość naszych produktów zamówione towary wysyłamy tylko za pośrednictwem firm kurierskich. Każdy zamówiony produkt pakowany jest w dedykowane opakowanie termiczne chroniące cenną zawartość przed wysoką temperaturą, światłem i uszkodzeniami mechanicznymi.
|
Olej rzepakowy 250 ml
Olej rzepakowy OLEANIA produkowany jest z najwyższej jakości nasion, gwarantujących jego niepowtarzalne właściwości. Dzięki temu ma on niepowtarzalny smak i aromat oraz wyjątkową konsystencję.
Jest to olej w 100% naturalny, tłoczony na zimno, nieoczyszczony, niefiltrowany. Do produkcji każdego z naszych olejów, wykorzystujemy ziarna najwyższej jakości pozyskiwane od sprawdzonych producentów. Bazujemy na specjalnie wyselekcjonowanych odmianach ziaren, spełniających wysokie wymagania jakościowe oraz zapewniających optymalne parametry, co do ich składu i zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych – Omega-3, Omega-6, Omega-9 i ich właściwych, zrównoważonych proporcji.
Tylko w ten sposób możemy przekazać w Państwa ręce produkt oryginalny, w pełni oddający charakter ziaren, z których powstał, podkreślający ich smak i aromat, a przede wszystkim zachowujący ich najcenniejsze właściwości.
WłaściwościOlej rzepakowy tłoczony na zimno otrzymywany jest jako produkt o żółtym, złocistym zabarwieniu, specyficznym zapachu kwiatów rzepaku i charakterystycznym smaku.
Stosowana przez nas metoda tłoczenia „na zimno” polega na produkcji oleju w temperaturze nie przekraczającej 40°C, dzięki czemu składniki oleju ( głównie wrażliwe na temperaturę niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe ) zachowują swoje naturalne struktury i właściwości biologiczne.
Wpływ na nasze zdrowieZawarte w oleju rzepakowym NNKT, witaminy i lecytyna wspomagają obniżenie poziomu tzw. „złego cholesterolu” i utrzymanie właściwego poziomu trójglicerydów, zapobiegają miażdżycy i udarom mózgu, zmniejszają ryzyko zawału serca i chorób układu krążenia, a obecność kwasów Omega-3 wskazuje na właściwości antynowotworowe. Obecność naturalnej witaminy E wspomaga usuwanie wolnych rodników w organizmie, przyspiesza gojenie się ran, poprawia ukrwienie skóry.
Zawartość witamin D, E, K oraz beta karotenu czyni olej rzepakowy podwójnie wartościowym ze względu na szerokie możliwości jego zastosowań w kosmetyce. Także nienasycone kwasy tłuszczowe poprawiają kondycję skóry, a także chronią ją przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych. Cenne składniki oleju rzepakowego polecane są do pielęgnacji cery wrażliwej, łuszczącej się, słabo ukrwionej, suchej.
Zastosowania kulinarneOlej rzepakowy znajduje bardzo szeroki wachlarz zastosowań kulinarnych. Może być stosowany jako dodatek do sałatek, jogurtów, zimnych sosów itp. lub spożywany samodzielnie z pieczywem, tostami, grzankami. Stanowi świetne uzupełnienie dań z kapusty, śledzi, czy ziemniaków. Może być wykorzystywany do krótkotrwałego podgrzewania, podsmażania na patelni, gotowania na parze. Nie zaleca się jednak przekraczania temperatury 180°C.
PrzechowywanieTłoczony na zimno olej rzepakowy przechowuje się szczelnie zamknięty w ciemnej butelce z dala od światła do 12 miesięcy od daty jego wytworzenia.
Zachowanie optymalnych warunków przechowywania gwarantujemy Państwu począwszy od złożenia ziarna, aż do momentu zapakowania przesyłki, zawierającej gotowy produkt, adresowanej na Państwa ręce i przekazania jej firmie kurierskiej. W 100% naturalnyWybierając nasz olej, pamiętajcie Państwo, iż gwarantujemy w 100%, że:
Olej naturalny, nierafinowany, niefiltrowany, niekonserwowany
|