KAWIOR GORBUSCHA PERMIUM 500g
Najwyższej jakości naturalny kawior marki Lemberg.
Opakowanie zawiera 500g kawioru z różowego łososia - gorbuszy (Oncorhynchus gorbuscha). Charakteryzuje się delikatnym i subtelnym smakiem.
Składniki: ikra łososiowatych ryb (Oncorhynchus gorbuscha)*, sól, substancja konserwująca: kwas sorbowy.
Kwas sorbowy i jego sole hamują rozwój pleśni i drożdży w pH 3–6, natomiast wykazują ograniczone działanie w stosunku do bakterii. Właściwości konserwujące wzrastają w obecności soli kuchennej, cukru, kwasu propionowego, nizyny i fosforanów. W organizmie ulega β-oksydacji.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 656 kJ / 157 kcal, tłuszcz 8,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,45 g, węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,2 g, białko19,8 g, sól 2,1 g..
Wyprodukowane przez: Lemberg Lebensmittel GmbH, Germaniastr. 29, D-12099 Berlin.
Różowy łosoś to ryba zamieszkująca wschodnie i zachodnie wody Oceanu Spokojnego oraz zlewisko Oceanu Akrtycznego. Kawior łososia jest bogatym źródłem białka, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych - w tym kwasów Omega-3, witamin: A, B2, B6, B12, D, E oraz minerałów: selenu, żelaza, magnezu, fosforu i wapnia
Kawior podaje się schłodzony na pieczywie, blinach, naleśnikach czy jajkach. Najlepszym dodatkiem do czerwonego kawioru jest wytrawne białe wino.
UWAGA! Kawior wysyłamy tylko od poniedziałku do środy, by uniknąć przetrzymywania go w magazynach firm kurierskich. Dbamy o to, by towar trafiał do Państwa zawsze świeży, dlatego zamówienia z czwartku i dni kolejnych zostają przez nas wysyłane po weekendzie.