O aukcji:
Na sprzedaż posiadamy PYSZNY ŚWIEŻY CZOSNEK NIEDŹWIEDZI - 1 duży pęczek
Kupując 1 szt - kupują Państwo 1szt ( 1 duży pęczek , taki jak na zdjęciu) ŚWIEŻEGO CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO - czosnek zrywany co noc na świeżo .
KRAJ POCHODZENIA- POLSKA
OD POLSKIEGO ROLNIKA .
CIEKAWOSTKA:
Spożywanie liści czosnku niedźwiedziego ma pozytywny wpływ na organizm. Roślina ta wspiera działanie układu krążenia, oddechowego, pokarmowego, a także odpornościowego. Może też przyczynić się do ustąpienia nieprzyjemnych dolegliwości.
MOŻNA GO MROZIĆ !!!!
Czosnek niedźwiedzi można dodawać niemal do każdej potrawy.
IDEALNY DO PESTO , TERAZ JEST PORA ABY NAROBIĆ GO W SŁOIKI JAKO PESTO NA LATO-JESIEŃ- ZIMA , BO ON WYSTEPUJE KRÓTKO !!!!
KTO PIERWSZY TEN LEPSZY!!!
Kilka prostych przepisów na świeży czosnek niedźwiedzi
1)PESTO Z CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO TO RAJ DLA PODNIEBIENIA
Sposób przygotowania:
- Składniki:
- 150 g czosnku niedźwiedziego
- 50 g migdałów ze skórką
- 60 g oliwy z oliwek
- 25 g tartego gran padano
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól, świeżo mielony pieprz
Jak zrobić pesto z czosnku niedźwiedziego?
- Czosnek niedźwiedzi umyj i osusz. Posiekaj z grubsza na 1-2 centymetrowe kawałki. Migdały upraż na suchej patelni.
- Migdały i ser umieść w blenderze lub malakserze. Zmiel na drobną mąkę grubości bułki tartej. Dolej oliwę i wymieszaj. Partiami dodawaj czosnek niedźwiedzi cały czas blendując. Dopraw sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Przełóż pesto do wyparzonych wcześniej słoików. Zalej wierzch każdego słoika dodatkową oliwą.
Uwagi: pesto z czosnku niedźwiedziego dobrze przechowuje się w lodówce. Pamiętaj jednak, żeby do każdego słoiczka, po nałożeniu pesto wlać dodatkowo kilka łyżek oliwy. Powinna dokładnie przykryć powierzchnię sosu i odciąć dostęp powietrza. Czynność tę powtarzamy za każdym razem, gdy wyjmiemy ze słoiczka kilka łyżek. Pesto można też mrozić – w pojemnikach do zamrażania wytrzyma w lodówce do kolejnych zbiorów.