Kawa ziarnista Sycylijskie Dolce Espresso
to kawowy blend dla prawdziwych koneserów, która będzie smakować o każdej porze dnia w szczególności jako espresso lub baza do kaw mlecznych.
Wypalona pod metody ekstrakcji : maszyny ciśnieniowe, ekspresy korbowe, kawiarki lub metodą tradycyjną.
Serdecznie witamy Was w niesamowitym świecie kaw Hive Coffee, gdzie mieszamy pasję, wiedzę oraz najwyższą jakość surowca.
Nasza kawa to coś więcej niż tylko napój; to autentyczna opowieść o smaku, której nie możesz przegapić. Odkryj naszą palarnię, w której każde ziarno jest fachowo wypalane, aby zapewnić Ci wyjątkowe doznania smakowe. Ta kawa jest dla Ciebie, jeśli jesteś gotowy na aromatyczną przygodę i poznanie wyjątkowego wszechświata zapachów.
Kawa Ziarnista Sycylia Dolce Espresso
Świeżo Palona
opakowanie: 1000g
rodzaj: kawa ziarnista
gatunek: Arabica 90% , Robusta 10%
aromat: 4/5
kwasowość: 1/5
stopień wypalenia: 3/5
Bend skomponowany z arabiki Brazylijskiej w obróbce naturalnej ( 60% ), arabiki kolumbijskiej w obróbce mytej ( 30% ) oraz Brazylijskiej robusty ( 10% )
INFORMACJE
Kraj pochodzenia: Brazylia 60%, Kolumbia myta 30%, Brazylijska Robusta 10%
Odmiana botaniczna: Brazylia ( Mundo Novo ), Kolumbia ( Caturra, Typica, Bourbon ), Brazylia Robusta ( Canilon )
Obróbka: Brazylia Naturalna , Kolumbia Myta , Brazylijska Robusta Myta
Wysokość uprawy: 800 - 2000 m n.p.m.
Rekomendowane metody parzenia:
metody ciśnieniowe ( ekspres ciśnieniowy, ekspres kołowy )
kawiarka
metody tradycyjne
Doznania Sensoryczne
Profil palenia: średni ( Agtron 75 )
Nuty smakowe: czekolada, orzechy, marcepan
Body : średnie
Kwasowość: niska
Wszystkie nasze kawy posiadają naturalne walory smakowe wynikające z doboru surowca, sposobu palenie oraz jego obróbki ( myta, naturalna, honey etc )
Wszystkie nasze kawy są świeżo palone oraz dostarczone do waszych rąk po ówczesnym odleżakowaniu * kawy
Tak samo jak wino nasze kawy zaraz po procesie palenia są leżakowane w celu stabilizacji oraz odgazowaniu ( wydzieleniu nadmiaru CO2 )