O aukcji:
Na sprzedaż posiadamy ŚWIEŻA PAPRYKA PADRONE - poszukiwana!!!
Kupując 1 szt - kupują Państwo 1 KG ŚWIEŻEJ PAPRYKI PADRONE zielonej .
UWAGA SĄ DUŻO WIĘKSZE NIŻ HISZPAŃSKIE , Hiszpańskie orginalne mamy na innej aukcji,
Przechowywać w lodówce.
TOWAR WYSYŁAMY OD PONIEDZIAŁKU DO CZWARTKU.
W PIĄTKI NIE WYSYŁAMY TOWARU ABY ŚWIEŻE WARZYWA I OWOCE NIE LEŻAKOWAŁY NA SORTOWNIACH U FIRM KURIERSKICH.
Kraj- Polska
CIEKAWOSTKA:
Klasyczny i właściwie jedyny w Hiszpanii sposób przygotowania de Padrón to obsmażenie ich na oliwie, aż skórka zacznie brązowieć i pokryje się pęcherzykami. Potem posypuje się je grubą morską solą i je całe trzymając za ogonek. Są nieodłącznym elementem galicyjskich tapas.
Nadziewa się je mieszanką serów i wędzonym paio de lombo. To ostatnie to popularna na całym Półwyspie Iberyjskim wędlina, a konkretnie wędzony na surowo wieprzowy schab. Można je z powodzeniem zastąpić polędwicą sopocką lub polędwicą łososiową.
Do smaku można dodać trochę suszonych pomidorów, natki pietruszki i kaparów i wszystko razem zapiec.
Papryczka Padron doskonała jest również do sałatek, marynat, dodawana do sals, zup, mięsa, drobiu.
Przyspiesza przemianę materii i obniża poziom cholesterolu we krwi.