Proszek do koronek 200g Sweet Lace - Modecor
Sweet Lace to Mix cukrowy w proszku do wykonania koronek z masy cukrowej. Bardzo prosty w użyciu - wystarczy dodać do proszku wody i wymieszać.
SPOSÓB UŻYCIA:
Wsypać proszek Sweet Lace do miksera lub blendera, dodać wodę o temperaturze pokojowej w proporcjach: na 100 g proszku-50 g wody.
Aby uzyskać kolorowe koronki można dodać odrobinkę barwnika w żelu lub w proszku. Miksować masę na maksymalnych obrotach przez ok. 3 minuty,
do uzyskania kremowej konsystencji.
Dokładnie wypełnij formę silikonową przygotowaną masą, popraw wypełnienie i ściągnij nadmiar masy szpatułką.
Pozostawić formę w temperaturze pokojowej na 6-8 godzin do wyschnięcia. Gdy koronka wyschnie ostrożnie wyjmij ją z formy.
Gotową koronkę można przechowywać osobno w szczelnie zamykanym pojemniku (np. torebka strunowa)
Rozrobiony produkt można przechowywać w lodówce prze 2-3 dni.
Skład: guma arabska, cukier puder, maltodekstryna, skrobia pszenna bezglutenowa, monohydrat glukozy, barwnik: E171, aromat, emulgator: E473.
TOWAR NOWY ORYGINALNIE ZAPAKOWANY
wyprodukowano - Włochy