Suszone grzyby mun, krojone 1kg
Grzyby mun, znane również jako muer, to niezwykle popularny dodatek do potraw kuchni Dalekiego Wschodu. Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. Stosowane głównie do dań z woka - stir-fry, gulaszów, zup i sałatek znakomicie urozmaicają smak i wygląd. Smakowity, lekki, egzotyczny aromat i pyszna chrupka konsystencja wspaniale wzbogacają potrawy. Doskonale pasują do ostrych przypraw, sosu sojowego, curry oraz czosnku.
W Chinach wierzy się, że grzyby mają właściwości lecznicze. Redukują ciśnienie krwi, poprawiają krążenie, zmniejszają krzepliwość krwi. Regularnie stosowane obniżają ryzyko zachorowania na chorobę wieńcową.
- Unikalny produkt o wyjątkowym smaku i aromacie
- Gotowe do spożycia po namoczeniu i ugotowani. Moczyć należy co najmniej 20 min (grzyby zwiększają swoja objętość 5-krotni)
- Doskonale pasują do polskiej kuchni - bigos, pierogi, sosy - uzyskają nowy niezastąpiony smak
Kraj pochodzenia: Chiny<b/>
Skład:
Grzyby suszone mun krojone
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 796kJ/197kcal
- Tłuszcze: 0,9g
- Węglowodany: 0,5g
- *w tym cukry: 0,5g
- Białko: 7,1g
- Sól: 0,13g