Suszone grzyby mu-err (mun) 50g
Przechowywać w suchym miejscu.
Grzyby mun mają szerokie zastosowanie w kuchni chińskiej, i ogólnie kuchni azjatyckiej. Bardzo dobrze chłoną smaki innych składników, dobrze komponują się przede wszystkim z ostrymi przyprawami – chili, czosnek, pieprz oraz z sosem sojowym. Szeroko stosowane są w medycynie chińskiej , używane do leczenia takich schorzeń jak wysokie ciśnienie, zmniejszona krzepliwość krwi, czy przy ogólnej poprawie kondycji fizycznej.
Nie spożywać na surowo.
Przygotowanie: grzyby podgrzewać conajmniej 10 minut w gorącej wodzie o temperaturze 80 stopni. Następnie wodę odlać i usunąć. Grzyby przed użyciem opłukać pod bieżącą wodą.
Wartości odżywcze dla 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 715 kJ / 171 kcal
Tłuszcze - 1,0 g
W tym nasycone - 0,0 g
Węglowodany - 67 g
W tym cukry - 0,0 g
Białko - 9,0 g
Sól - 0,0 g
Najlepiej spożyć przed: 25.02.2024
Waga netto: 50 g
Kraj pochodzenia: Chiny