Wild Willy Beef Jerky
Polska suszona wołowina
SMAK: BBQ
OPAKOWANIE: 100g
BBQ - Za finalny efekt smakowy suszonej wołowiny o smaku BBQ odpowiadają słodkie, hiszpańskie pomidory, cebula, czosnek, pieprz i hiszpański Pimenton, czyli subtelnie wędzona papryka, z której usług korzystaliśmy już tworząc wersję paprykową naszego beef jerky. Do tego zestawu dorzuciliśmy jeszcze szczyptę soli himalajskiej oraz nierafinowanego cukru trzcinowego. Końcowego rezultatu nie udałoby się osiągnąć bez octu jabłkowego, który pomaga mięsu skruszeć podczas marynowania, i… burbonu. Tak jest! Podczas suszenia, amerykańska whiskey odparowuje pozostawiając w suszonej wołowinie aromat dębowych beczek, w których alkohol dojrzewa, nabierając szlachetnych walorów.
SUSZONA WOŁOWINA WILD WILLY BEEF JERKY BARBECUE BBQ
Z czego słyną Amerykanie? Z miłości do BBQ, ale także z tego, że lubią wszystko, co duże. I tu chyba koniec inspiracji zza wielkiej wody, bo suszona wołowina Wild Willy o smaku BBQ to całkowicie polski produkt, przygotowywany według autorskiej receptury i z wykorzystaniem tradycyjnej formy suszenia mięsa.
Swój wyjątkowy smak wołowina w wersji BBQ zawdzięcza unikatowej marynacie. Znajdziecie w niej hiszpańskie pomidory, cebulę, czosnek, pieprz, wędzoną paprykę Piemont, sól himalajską, cukier trzcinowy, ocet jabłkowy oraz burbon, który zapewnia wyrazistości całej kompozycji. Whiskey nadaje mięsu aromatu dębowych beczek, w których leżakuje trunek. W takiej oprawie najlepsza gatunkowo szynka ligawa jest marynowana przez 24h, po czym rozpoczyna się proces suszenia nad dymem z drewna olchowego. Wysuszone kawałki mięsa są nie tylko lżejsze i bardziej wyraziste w smaku, ale również odporne na zmiany temperatury, przez co możesz mieć je zawsze pod ręką, niezależnie od okoliczności.
A skoro o różnych okolicznościach mowa, to warto wspomnieć, że suszona wołowina Wild Willy doskonale sprawdzi się w podróży, niezależnie od strefy klimatycznej, do której się wybierasz. To również poręczna porcja białka, która z pewnością przyda się jako uzupełnienie energii po intensywnym treningu lub gdy czeka Cię wielogodzinna podróż samochodem. Z autopsji wiemy też, że Beef Jerky jest doskonałą towarzyszką leniwych wieczorów spędzanych w towarzystwie Netflixa, kieliszka wina lub szklaneczki czegoś mocniejszego. Niezależnie od tego, w jakiej sytuacji sięgniesz po suszoną wołowinę Wild Willy, dzięki większej paczce z łatwością będziesz mógł dzielić się przekąską ze znajomymi.
Co warto wiedzieć o Jerky?
- W składzie wołowiny nie znajdziesz żadnych sztucznych konserwantów i polepszaczy aromatu.
- Stworzone bez sztucznych aromatów i dymu wędzarniczego.
- Jerky suszone i wędzone jest w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem olchowym. To właśnie dlatego mają tak piękny aromat i niezapomniany smak.
- Wołowina różni się od tej dostępnej na rynku. Jest bardziej sucha, a plastry są cieńsze.
- Większa paczka to jeszcze więcej energii na podejmowanie codziennych wyzwań. Opakowanie 100 g zostało stworzone dla wyjątkowych głodomorów oraz osób, które mają szczęście dzielić swoje pasje z innymi.
- Wytrzymałe opakowanie zakończone struną pozwala na dłużej utrzymać właściwości smakowe mięsa, jest bardzo ergonomiczne i chroni zawartość przed wilgocią.
Ciekawostka:
Do wyprodukowania 1 kg Wild Willy Beef Jerky potrzebne jest minimum 3 kg świeżej ligawy wołowej.