Suszarnia na podczerwień do grzybów, owoców, warzyw od 500 kg/h do 5000 kg/h!
www.arpal.ua/ua/lp/polska - Rębaki
www.labecotech.pl - Granulatory do pasz, Maszyny/Linii do produkcji pelletu
cena dotyczy suszarni o wydajności 500 kg/h.
Przed zamówieniem proszę o kontakt telefoniczny!
Witamy serdecznie Państwo!
Przedstawiamy ten produkt i zapraszamy do odwiedzenia naszej strony internetowej! Mamy dużo różnych linii do produkcji pelletu i do granulacji pasz na stronie internetowej dla każdego!
Dla Twojej wygody nasi konsultanci są zawsze dostępni do kontaktu, rejestracji i szybkiej realizacji zamówienia. Mamy wyjątkowe podejście do każdego klienta!
Do tej pory wszystkie firmy, które w trakcie przetwarzania, przechowywania lub produkcji, pod warunkiem że materiał proces suszenia surowca, materiały, półprodukty lub wyroby, co do zasady, jednogłośnie wybrany suszenie w podczerwieni. Zakres jest ogromny, a skuteczność i zalety w stosunku do tradycyjnych metod są oczywiste.
Nasza firma produkuje paska podczerwieni tunelu suszarki, dzięki której może być suszony bardzo długą listę różnych rodzajów produktów, składników i materiałów. Należą do nich:
- ziarna, zboża, trawy, trocin, glony, korzenie, owoce, warzywa, grzyby;
- granulowane nawozy i pasza dla zwierząt, brykiety i granulki paliwa i inne produkty granulowane brykietowane;
- sól, węgiel, żwir, piasek, ruda, koks, brykiety koksu aglomeratu rudy aglomerat porządku;
- i wiele innych, w tym różnych produktów wykonanych na zamówienie i materiałów ryczałtowych.
Cechy i zalety
suszenia w podczerwieni w wyniku specyfiki techniki ma ogromne korzyści w porównaniu z konwencjonalnymi sposobami suszenia. Przedsiębiorstwa wykorzystujące podczerwień sprzętu przemysłowego suszenia, znacząco obniżyć koszty produkcji. Od biegów promieniowania podczerwonego obiektów bezpośrednio, a nie powietrze. Tak więc, czas ogrzewania jest znacznie zmniejszona, w ten sposób przyspieszyć cały proces suszenia. Ze względu na silne strumienie ciepła, proces przenoszenia ciepła za pomocą promieniowania podczerwonego zwiększa intensywność odparowywania wilgoci z produktu kilka razy w porównaniu z konwencjonalnym sposobem konwekcji. Przy ogrzewaniu w podczerwieni jest bardzo skuteczne suszenie cienkich warstw. W tym przypadku, suszenie zwiększa nasileniu 1,5-2,0 razy przy jednoczesnym zmniejszeniu zużycia energii do 1,5 razy. Ogólnie, promienie cieplne wnikają w grubość produktu, do 10-20mm, w którym ogrzewa się sam produkt, a wilgoć zawarta w nim. W związku z tym, proces ogrzewania jest kilka razy bardziej intensywna niż nadmuch gorącego powietrza, odpowiednio, i wody zamienia się w parę bardzo szybko. A firmy, które wykorzystują do suszenia w podczerwieni różnych produktów rolnych, warzyw, owoców, jagód stanowią dodatkową korzyść w tej takiej produkcji zachowuje wszystkie swoje dobroczynne właściwości i smak, długi okres trwałości i nie pogarszać, ponieważ istnieje również zniszczenie lub zahamowanie różnych gatunków bakterii , co z kolei poprawia jakość produktu. Ekspozycja na promienie podczerwone jest naturalnym sposobem suszenia i nie jest szkodliwy dla zdrowia ludzkiego i środowiska. niż w przypadku nadmuchu gorącego powietrza, odpowiednio, i wody zamienia się w parę bardzo szybko. A firmy, które wykorzystują do suszenia w podczerwieni różnych produktów rolnych, warzyw, owoców, jagód stanowią dodatkową korzyść w tej takiej produkcji zachowuje wszystkie swoje dobroczynne właściwości i smak, długi okres trwałości i nie pogarszać, ponieważ istnieje również zniszczenie lub zahamowanie różnych gatunków bakterii , co z kolei poprawia jakość produktu. Ekspozycja na promienie podczerwone jest naturalnym sposobem suszenia i nie jest szkodliwy dla zdrowia ludzkiego i środowiska. niż w przypadku nadmuchu gorącego powietrza, odpowiednio, i wody zamienia się w parę bardzo szybko. A firmy, które wykorzystują do suszenia w podczerwieni różnych produktów rolnych, warzyw, owoców, jagód stanowią dodatkową korzyść w tej takiej produkcji zachowuje wszystkie swoje dobroczynne właściwości i smak, długi okres trwałości i nie pogarszać, ponieważ istnieje również zniszczenie lub zahamowanie różnych gatunków bakterii , co z kolei poprawia jakość produktu. Ekspozycja na promienie podczerwone jest naturalnym sposobem suszenia i nie jest szkodliwy dla zdrowia ludzkiego i środowiska. że taki produkt zachowuje wszystkie swoje korzystne właściwości i smak, długi okres trwałości i nie ulec pogorszeniu, ponieważ jest również zniszczenie lub zahamowanie różnych gatunków bakterii, co z kolei poprawia jakość produktu. Ekspozycja na promienie podczerwone jest naturalnym sposobem suszenia i nie jest szkodliwy dla zdrowia ludzkiego i środowiska. że taki produkt zachowuje wszystkie swoje korzystne właściwości i smak, długi okres trwałości i nie ulec pogorszeniu, ponieważ jest również zniszczenie lub zahamowanie różnych gatunków bakterii, co z kolei poprawia jakość produktu. Ekspozycja na promienie podczerwone jest naturalnym sposobem suszenia i nie jest szkodliwy dla zdrowia ludzkiego i środowiska.
Urządzenie i sposób działania
Nasza firma produkuje pas przemysłowy typ włosów tunelu w oparciu o technologię suszenia za pomocą promieniowania podczerwonego. W tych suszarek materiał suszy przesuwa się wewnątrz komory suszenia za pomocą taśmy bez końca (lub kilku kolejnych pasach) rozciągniętą pomiędzy napędem i napędem bębnów. Podgrzewanie materiału, produkty, produkty pośrednie ceramiczne promienników podczerwieni rozmieszczone w całym obszarze komory roboczej. Proces suszenia jest przyspieszany przez intensywne oraz ciągłe usuwanie z komory parowania wentylatorów wilgoci.
Podsumowując, istnieje kilka aspektów, które są najważniejsze i decydujące w wyborze proponujemy suszarka.
Po pierwsze - jest to oczywiście koszty. Z tym, że nie tylko oszczędność kosztów energii elektrycznej przy dużej wydajności. Można również zapisać obszary produkcyjne przy wyborze suszarki wykonana w dwóch lub trzech poziomach.
Drugi - wysoka skuteczność, w tym jednolitego ogrzewania produktu bez przegrzewania i zminimalizowania kosztów przetwarzania w czasie (o dużej prędkości). Osiąga się to za pomocą wysoko jakościowe promienników podczerwieni.
Po trzecie - przyjazne dla środowiska i wolne od kurzu. W końcu, jeśli produkt jest obecna we frakcji drobnych, każdy przepływ powietrza prowadzi do ich rozpylania. Tu do czynienia z jego wentylacji i ekologia zapewnia promieniowanie podczerwone.
Bezpieczeństwo przeciwpożarowe i wysoką sterowność procesu - czwarty. Nie Hot przegrzaną części i podzespołów, takich jak przy zastosowaniu grzejników. Monitoringu i sterowanie odbywa się za pomocą centrali i czujników prądu w komorze.
A piąty - to, oczywiście, stosunkowo niska cena sprzętu i jego gwałtowny zwrot.
Oferujemy nowe technologie i wzajemnie korzystnej współpracy!