Suszarka spożywcza GreenBlue GB195 250 W
Suszarka do grzybów warzyw i owoców
Suszenie produktów to skuteczny i łatwy sposób na konserwację, zatrzymanie smaku i zapachu oraz wartości spożywczych suszonych produktów. Dzięki temu przez cały rok można delektować się smakiem owoców, warzyw czy grzybów bez dodatku konserwantów i innych sztucznych składników.Przy pomocy suszarki do owoców GreenBlue GB195 możesz przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek. Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie.Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu..
Suszarka ma dużą moc 250W i wbudowany wentylator dzięki czemu produkty zostaną szybko, dokładnie i równomiernie wysuszone zachowując wszystkie walory zapachowe i smakowe. Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.
Specyfikacja- Producent: GreenBlue- Model: GB195- Moc: 250 W- Napięcie robocze: 220-240 V ~50/60 Hz- Liczba sit: 5- Średnica sit: 27 cm- Wysokość sit: 3 cm- Regulacja temperatury: od 35 do 70°C- Długość przewodu: 100 cm
Rodzaj suszonych produktów i zalecana temperatura suszenia- Kwiaty: 35-40°C- Zioła: 40°C- Produkty pieczone: 40-50°C- Warzywa: 50-55°C- Owoce (jabłka): 55-60°C- Owoce (gruszki): 55-60°C- Owoce (morele, brzoskwinie, śliwki): 55-60°C- Mięso, ryby: 65-70°C- Grzyby: 40-50°C
Cechy- Mocna suszarka do owoców, warzyw, grzybów, ziół z regulacją temperatury- 5 przeźroczystych sit o średnicy 27 cm- Bardzo duża moc 250 W- Zabezpieczenie przed przegrzaniem- Płynna regulacja temperatury suszenia: 35 ? 70 °C- Wbudowany ultra cichy wentylator dla równomiernego suszenia- Wystarczy rozłożyć pokrojone produkty (owoce, grzyby, warzywa, zioła, kwiaty, mięso lub ryby) na sitach i po wybraniu żądanej temperatury rozpocząć suszenie- Kompaktowe wymiary ułatwiają przechowywanie