NAJWYŻEJ JAKOŚCI
DUŻA RAW FOOD
SUSZARKA DO OWOCÓW
I GRZYBÓW
CONCEPT SO-2020 / SO2020 / SO 2020
Suszarka spożywcza czeskiej firmy Concept SO2020 to prawdopodobnie jedna z największych i najmocniejszych suszarek /9 sit Ø33 cm i 500 Watt/ w tej klasie na rynku polskim do grzybów, owoców, warzyw, ziół, mięsa, ryb i innych produktów.
Firma Concept posiada w swojej ofercie największą ilość rożnych modeli suszarek spożywczych. Produkty odznaczają się najwyższą jakością a sita są wolne od bisfenoli A BPA FREE
Powody, dla których warto posiadać suszarkę do owoców
Concept SO2020:
- ZDROWE PRZECHOWYWANIE ŻYWNOŚCI Przy pomocy suszarki do owoców Concept SO2020 możecie przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek. Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie. Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu …
- SUSZENIE DUŻEJ ILOŚĆ PRODUKTÓW W TYM SAMYM CZASIE W elektrycznej suszarce Concept SO2020 dzięki 9 dołączonym sitom o skutecznie wysuszycie dużą ilość produktów za jednym razem.
- ŁATWA OBSŁUGA Wystarczy rozłożyć pokrojone produkty (owoce, grzyby, warzywa, zioła, kwiaty, mięso lub ryby) na sitach i po wybraniu żądanej temperatury rozpocząć suszenie.
- PRAKTYCZNOŚĆ Sita do suszenia można myć w zmywarce.
Co możemy suszyć?
Owoce: morele, brzoskwinie, jabłka, banany, winogrona, gruszki, kiwi, jagody, czereśnie, borówki, truskawki, wiórki kokosowe, daktyle, figi, śliwki, żurawinę, rabarbar itp.
Warzywa: marchew, ogórki, buraki, pomidory, cebulę, paprykę, bakłażany, ziemniaki, seler, cukinię, rzepę, kukurydzę, groch i fasolę itp.
Zioła i przyprawy: natkę pietruszki, bazylię, oregano, tymianek, kolendrę, miętę itp.
Mięso: drób, wołowinę, wieprzowinę a nawet dziczyznę.
Grzyby: pieczarki, borowiki, maślaki, podgrzybki, rydze, gąski, opieńki, trufle itp.
Nasiona i orzechy oraz
Nabiał: jogurty i sery.
RAW FOOD
Czy jesteś na diecie lub lubisz eksperymentować z nowymi rzeczami? Dieta RAW FOOD opiera się głównie na spożyciu surowej żywności, przetwarzanych w tempareturze maksymalnie do 42 °C. Idealnym partnerem w tego typu sposobie żywienie jest suszarka do owoców z regulacją temperatury od 35 °C.
RAW wkłady
Suszarka w zestawie posiada specjalne RAW wkłady, które pomogą Ci przygotować dania typu RAW. Spróbuj pysznych i zdrowych przekąsek z suszonych bananów lub kokosowo-jagodowych herbatników.
Zdrowe przekąski cały rok
Cieszą Cię plony owoców i warzyw z własnej działki? Suszarki SO2020 możesz używać do suszenia wszystkich zbiorów. Dzięki mocy 500 W żywność wysuszysz szybciej niż myślisz.
Doskonałość
SO2020 jest wyposażona w praktyczny zegar i wyświetlacz LED. Wygodnie ustawisz temperaturę w zakresie od 35 do 70 °C, ale także oczekiwany czas suszenia, np. grzybów. Już więcej nie przesuszysz produktów. Po upływie nastawionego czasu zabrzmi sygnał dźwiękowy, a urządzenie wyłączy się.
Równomierne suszenie
Inną zaletą jest zintegrowany wentylator, który pomaga w równomiernym suszeniu na wszystkich poziomach suszarki. Rezultat będzie po prostu idealny.
PARAMETRY TECHNICZNE:
Płynna regulacja temperatury suszenia: 35 – 70 °C
2 x RAW wkłady
Wentylator dla równomiernego suszenia
Cyfrowy TIMER 1 - 48 h
LED wyświetlacz
9 przeźroczystych sit
Średnica sita: 33 cm
Zabezpieczenie przed przegrzaniem
Moc: 500 W
Napięcie: 220 – 240 V
Przy pomocy suszarki do owoców Concept SO2020 możecie przygotować na zimę duży zapas suszonych warzyw, owoców i grzybów które idealnie nadadzą się do przygotowania smacznych zup czy zdrowych kompotów z jabłek, śliwek czy gruszek. Z kolei z suszonych pomarańczy i mandarynek można przygotować piękne dekoracje nie tylko na Boże Narodzenie.
Ponadto możesz poczuć smak domowej ziołowej herbaty z własnoręcznie nazbieranej i wysuszonej mięty, lipy czy bzu..
Poręczna konserwacja
Konserwacja suszarki jest szybka, wygodna i prosta.
ŁATWA OBSŁUGA
Wystarczy rozłożyć pokrojone produkty (owoce, grzyby, warzywa, zioła, kwiaty, mięso lub ryby) na sitach i po wybraniu żądanej temperatury rozpocząć suszenie.
Kontrola czasu i temperatury
Temperatura może być kontrolowana w zakresie od 35 ° C do 70 ° C. Programator cyfrowy może być ustawiony na okres do 99 godzin.
SLIMTEX