ELEKTRYCZNA SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW ZIÓŁ WARZYW KLAUSBERG
Model: KB-7569
Zakres temperatury pracy: 35~70 °C
Napięcie: 220-240 V
Moc: 350 W
Ochrona przeciw przegrzaniu: tak
Regulacja temperatury: Tak
Regulowany czas od 1 do 48 h
Cyfrowy ekran wyświetlacza LED
Maks. obciążenie jednego sita: 0.5 kg
PRZEZNACZENIE SUSZARKI
Urządzenie niezbędne w każdej nowoczesnej kuchni, łatwe i bezpieczne w użytkowaniu.
Suszarka elektryczna przeznaczona do suszenia produktów spożywczych tj.:
✅ owoców,
✅ warzyw,
✅ grzybów,
✅ kwiatów,
✅ ziół,
✅ mięs,
✅ i ryb.
Pozwala zachować wartości odżywcze i smakowe żywności konserwując ją na okres kilku miesięcy. Wielowarstwowe ustawianie sit zwiększa wydajność suszenia.
Na czym polega suszenie?
Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok. 70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki czemu, między innymi, suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych.
ZDROWIE
Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.