SUSZARKA DO GRZYBÓW OWOCÓW ZIÓŁ KLAUSBERG KB-7569
KLAUSBERG
Urządzenie niezbędne w każdej nowoczesnej kuchni, łatwe i bezpieczne w użytkowaniu. Szybko i skutecznie suszy grzyby, zioła, owoce i warzywa. Dzięki szczegółowo opracowanym parametrom suszenia pozwala zachować wartości odżywcze i smakowe produktów. Wielowarstwowe ustawianie sit zwiększa wydajność suszenia.
Cechy:
- 5 zdejmowanych tac suszarki do żywności, które można ustawiać jeden na drugim.(z regulacją wysokości).- Łatwe do mycia tace do suszenia- klasa spożywcza PP/AS; Bez BPA, stal nierdzewna- Wielopoziomowa elektryczna suszarka, która konserwuje różne rodzaje żywności.- Łatwy w użyciu, z łatwymi uruchamianiem – intuicyjnym przyciskiem.- Wybierz odwodnienie za pomocą jednego kliknięcia.- Regulowany czas 1-48 godzin i ustawienie temperatury 40-70 stopni, pozwala różnym pokarmom wyschnąć w odpowiedniej temperaturze.- Szybka, sucha karma w ciągu godzin, a nie dni. Łatwy sposób na przygotowanie pysznych, zdrowych i naturalnych przekąsek, takich jak chipsy bananowe, roladki owocowe i suszona wołowina.- Cyfrowy ekran wyświetlacza LED- Zasilanie: 220-240 V 50/60 HZ
- Moc: 350 W
Na czym polega suszenie? Suszenie to po prostu odwadnianie. Dzięki odparowaniu ok. 70 % zawartej w owocach i warzywach wody, produkty wciąż zachowują swoją trwałość. W wyniku parowania wody następuje koncentracja składników znajdujących się w owocach i warzywach, dzięki czemu, między innymi, suszone produkty są zawsze słodsze od świeżych.Zdrowie. Jeśli prawidłowo wysuszymy nasze letnie zbiory, to w pełni zachowają one wszelkie biopierwiastki, garbniki, kwasy i karoten oraz, co bardzo ważne dla pracy naszych jelit, błonnik i pektyny. Ich walory smakowe i zapachowe również pozostaną bez zmian.