POCZUJ RYTM ZDROWEGO SERCA
- Omega 3-ALA wykazuje bardzo silne działanie przeciwarytmiczne mięśnia sercowego.
DAJ SOBIE SZANSĘ NA ZDROWSZE JUTRO
- Omega 3-ALA wykazuje działanie przeciwzapalne, co może być korzystne w kontekście raka, ponieważ przewlekły stan zapalny jest związany z rozwojem i progresją niektórych nowotworów.
ODKRYJ POTĘGĘ SWOJEGO MÓZGU
- Omega 3-ALA bardzo silnie pobudza neurogenezę (Neurogeneza to proces tworzenia nowych neuronów które są odpowiedzialne za przekazywanie i przetwarzanie informacji, pamięć i uczenie się, emocje i nastrój, interakcja społeczna).
ODBLOKUJ NIESKOŃCZONĄ ENERGIĘ
- Omega 3-ALA zwiększa ilość glikogenu w mięśniach (Glikogen to główne paliwo dla pracujących mięśni).
- Omega 3-ALA wspiera wydolność tlenową mięśni.
- Omega 3-ALA zwiększa ilość glikogenu w wątrobie (Glikogen zapewnia utrzymanie prawidłowego poziomu cukru we krwi co jest kluczowe dla przygotowania organizmu do kolejnego wysiłku).
KLUCZ DO WIECZNEJ MŁODOŚCI
- Odpowiednie proporcje Omega 3 do Omega 6 w naszym organiźmie to klucz do wiecznej młodości.
ZWIĘKSZ ILOŚĆ OMEGA-3 ALA
- Dzięki produktowi LEENVIT zwiększamy ilości Omega 3-ALA w codziennej diecie (100g produktu zawiera aż 58g Omega3-ALA).
ZMNIEJSZ NADMIERNĄ AKTYWNOŚĆ OMEGA-6
- Większa ilość Omega 3-ALA przekłada się na zmniejszenie aktywności Omega 6 (konkurują między sobą o te same enzymy, dzięki którym ulegają przemianie w organiźmie).
ZA DUŻO OMEGA-6 WE WSPÓŁCZESNEJ DIECIE
- Obecnie w diecie XXI wieku spożywamy 20 razy więcej Omega 6 niż Omega 3 (powinniśmy 2 razy więcej Omega 6 niż Omega 3).
NEGATYWNE SKUTKI ZŁYCH PROPORCJI OMEGA 3 i 6
- dlatego z powodu zaburzonej proporcji nasz organizm prędzej czy później zachoruje na choroby przewlekle.
- CHOROBY UKŁADU KRĄŻENIA:
- Nadciśnienie tętnicze
- Choroba wieńcowa
- Miażdżyca
- Niewydolność serca
- CHOROBY METABOLICZNE:
- Cukrzyca typu 2
- Otyłość
- Zespół metaboliczny
- CHOROBY NEUROLOGICZNE:
- Choroba Alzheimera
- Choroba Parkinsona
- Epilepsja
- CHOROBY DERMATOLOGICZNE:
- Łuszczyca
- Łysienie plackowate
- Egzema atopowa
- CHOROBY PSYCHICZNE:
- Depresja
- Zaburzenia lękowe
- Choroba afektywna dwubiegunowa
- CHOROBY NOWOTWOROWE:
- Rak piersi
- Rak płuc
- Rak prostaty
- Choroba nowotworowa jelita grubego
RYBY I ROŚLINY KONTRA LEENVIT
- W olejach rybich i produktach roślinnych Omega 3 6 9 występuje w postaci Trójglicerydów.
- W produkcie LEENVIT Omega 3 6 9 występuje w postaci Monoestrów (opatentowana, naturalna metoda technologiczna).
ZEROWA TOKSYCZNOŚĆ
- Monoestry to jedyna postać Omega 3 6 9 charakteryzująca się zerowa toksycznością.
NATURALNY I ULTRA CZYSTY
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT ze względu na swoją czystość zostały dopuszczone do obrotu na rynku farmaceutycznym.
OBECNOŚĆ W ORGANIŻMIE
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT utrzymują się w organiźmie przez 24h (Omega 3 z ryb, oleju lninego ok 3h).
WCHŁANIANIE
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT są od kilku do kilkunastu razy lepiej wchłaniane przez organizm niż ich odpowiedniki pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.
PRZYSWAJANIE
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT są lepiej przyswajalne przez organizm (większa rozpuszczalność prozdrowotnych substancji).
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT zachowują się jak leki o przedłużonym działaniu.
ATYWNOŚĆ FARMAKOLOGICZNA
- Monoestry Omega 3 6 9 LEENVIT są aktywne farmakologicznie ponieważ wykazują korzystne działanie substancji na organizm i mogą być stosowane jako lek.
- Można je stosować samodzielnie, lub spożywać po zmieszaniu z dowolną potrawą, sokiem lub jogurtem.
- Można też bezpośrednio aplikować do produktów spożywczych, na przykład ciastek, pieczywa, makaronów, serów, czy wędlin w celu otrzymania prozdrowotnej żywności funkcjonalnej.
- Bezpieczny, nie wchodzi w interakcje z lekami.
- Nie zawiera GMO
- Nie zawiera pestycydów.
- Nie zawiera herbicydów.
- Nie zawiera metali ciężkich.
- Nie zawiera alergenów.
- Nie zawiera aromatów.
- Nie zawiera przeciwutleniaczy.
- Nie zawiera dodatków i konserwantów.
- Nie zawiera substancji antyodżywczych.
- nie zawiera szkodliwych substancji występujących tranie rybim.
- nie zawiera szkodliwych substancji występujących w oleju lnianym.
- nie zawiera szkodliwych substancji występujących innych olejach roślinnych.
KORZYSTNE DZIAŁANIE
- Korzystne działanie prozdrowotne występuje w przypadku spożywania 2 g Omega 3 ALA dziennie.Rozporządzenie Komisji (UE) nr 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r.
- Europejskie Towarzystwo Kardiologiczne /ESC/ oraz Amerykańskie Towarzystwo Kardiologiczne /AHA/ zalecają spożywanie kwasów tłuszczowych w formie monoestrów etylowych, ponieważ to one wykazują najwyższe działanie w profilaktyce przeciwzawałowej.
ZAPOTRZEBOWANIE ORGANIZMU
- W Jednej łyżeczce LEENVIT znajduje się aż 2g czystego Omega 3-ALA. W pełni zaspokaja to całodzienne zapotrzebowanie organizmu na ten kwas.
- Zgodnie z opinią naukową Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności – Dziennik EFSA (2009) 1176,1 – 11.
- Według Departamentu Zdrowia USA (U.S. Department of Health and Humań Services Food and Drug Administration – Federal Register 79 FR 23262)
WSZYSTKO ZACZYNA SIĘ OD SIEMIA LNIANEGO
- Z siemia lnianego w wyniku tłoczenia na zimno powstaje olej lniany.
- Olej lniany poddawany jest procesowi estryfikacji (oczyszczanie).
- po zakończeniu procesu estryfikacji otrzymujemy koncentrat Omega 3 6 9.
ULTRA CZYSTY, BEZTLENOWY PROCES
- Jest to Unikatowa w skali światowej obróbka technologiczna, którą opatentowała nasza firma.
KONTROLA JAKOŚĆI
- Produkcja monitorowana jest od momentu pozyskiwania ziaren lnu aż do otrzymania gotowego produktu.
ZALECANA ILOŚĆ SPOŻYCIA
- Do 4 lat - po konsultacji z lekarzem.
- Od 4 lat do 8 lat - pół łyżeczki dziennie.
- Od 8 lat - jedna łyżeczka dziennie. Pozdrawiam.
ZALECANA ILOŚĆ SPOŻYCIA NA PODSTAWIE BADAŃ
- Zalecana ilość spożycia Niezbędnych Kwasów Omega 3 ALA w przedziale 1,6 – 3 g dziennie (jedna łyżeczka to 2g)
- Według zaleceń Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (Dziennik EFSA (2009) 1176, 1 – 11)
- Według Departamentu Zdrowia USA (U.S. Department of Health and Humań Services Food and Drug Administration – Federal Register 79 FR 23262)
ZEROWA TOKSYCZNOŚĆ
- produkt poddano rygorystycznym badaniom toksykologicznym według dokumentu OECD nr 129 (ENV/JM/MONO(2010)20) w Zakładzie Badań Toksykologicznych Instytutu Przemysłu Organicznego
BRAK NEGATYWNEGO WPŁYWU NA ORGANIZM
- Preparat LEENVIT posiada certyfikat toksykologiczny potwierdzający brak jakiegokolwiek negatywnego wpływu na organizm.
SKŁAD
- Produkt: koncentrat wyizolowanych Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT) Omega 3 i Omega 6 oraz jednonienasyconego kwasu oleinowego Omega 9
- Baza: oleje roślinne (olej lniany)
- Forma kwasów Omega 3+6+9: monoestry
- Pojemność: 125 ml (miesięczna kuracja dla jednej osoby)
- Smak: klasyczny (Classic)
- Omega 3 kwas alfa-linolenowy (ALA) – 2 g,
- Omega 9 kwas oleinowy (OA) – 600 mg,
- Omega 6 kwas linolowy (LA) – 500 mg.